Κυριακή 2 Απριλίου 2023

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ ΕΧΑΣΕ ΤΗΝ ΑΚΟΗ ΤΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ

 

Στις 16/3 κατά την διάρκεια της μεγαλειώδους απεργιακής διαδήλωσης για τα Τέμπη, πέρα από την ωμή καταστολή και τα χημικά τα οποία εξαπέλυσαν στους διαδηλωτές, τα ΜΑΤ επιτέθηκαν άγρια ακόμα και σε δημοσιογράφους ώστε να μην καταγράψουν την βίαιη κρατική καταστολή. Αποτέλεσμα αυτής της επίθεσης, ήταν ο φωτορεπόρτερ Γ. Λ να υποστεί κάκωση ακουστικού νεύρου-τυμπάνου και να διαγνωστεί με απώλεια ακοής 55%, αφού η χειροβομβίδα κρότου-λάμψης έσκασε δίπλα του. Η ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει για άλλη μια φορά, τα επαναλαμβανόμενα περιστατικά αστυνομικής βίας και την «αλόγιστη χρήση χειροβομβίδων κρότου-λάμψης» απέναντι σε δημοσιογράφους και φωτορεπόρτερ.

Τα ΜΜΕξαπάτησης παπαγαλίζουν την κυβερνητική γραμμή, προσπαθώντας να μας πείσουν ότι η ωμή καταστολή την οποία χρησιμοποιεί το κράτος γίνεται για την «πάταξη ταραχοποιών στοιχείων». Η αλήθεια όμως είναι ότι πρόκειται για μια κανονικότητα που προσπαθεί να επιβάλει η κυβέρνηση ώστε να εφαρμόζει ανενόχλητα την εγκληματική πολιτική της. Αυτό που προσπαθεί μανιωδώς να κάνει είναι να εξοντώσει οποιαδήποτε αντίδραση εναντιώνεται σε αυτούς και στις καταστροφικές νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους, ειδικά όσο πλησιάζουν οι εκλογές.

Ο Μητσοτάκης και ο συρφετός του γνωρίζουν ότι τα νομοσχέδια που ξεπουλούν κάθε δημόσια δομή, τα αντιεκπαιδευτικά και αντεργατικά μέτρα, οι χιλιάδες πλειστηριασμοί, τα δις που δίνει σε πολεμικούς εξοπλισμούς και πολλά άλλα έχουν φτάσει στα όρια του τον ελληνικό λαό. Η δολοφονία στα Τέμπη ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και που έφερε όλα τα παραπάνω στην επιφάνεια. Όσο και αν προσπαθούν να συγκαλύψουν το έγκλημα αυτό, για να ξελασπωθούν προεκλογικά, οι εργαζόμενοι οι νέοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα δεν έχουν καμία αυταπάτη για το ότι δεν έχουν τίποτα να περιμένουν ούτε από αυτή ούτε από καμία επόμενη κυβέρνηση. Για αυτούς ακριβώς τους λόγους, η κυβέρνηση εντείνει την άγρια καταστολή και συνεχίζει ακάθεκτα την προσπάθεια να οικοδομήσει ένα μαύρο Κράτος Έκτακτης Ανάγκης σαν δικλείδα ασφαλείας για τις επόμενες εκρήξεις που αναμφισβήτητα θα ξεσπάσουν.

Το ποτήρι έχει ξεχειλίσει! Δεν πρέπει να ανεχτούμε άλλα περιστατικά ωμής βίας. Να παραδειγματιστούμε από τις μεγαλειώδεις συγκεντρώσεις για το έγκλημα στα Τέμπη και να απαντήσουμε με μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες. Όλοι μαζί, με αυτοοργάνωση και αλληλεγγύη, να αντεπιτεθούμε απέναντι σε αυτό το σάπιο σύστημα που γεννάει την φτώχεια και την βία.

 

       ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

            ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ  


  • ΝΑ ΑΦΟΠΛΙΣΤΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ – ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΤΑ ΜΑΤ
  • ΚΑΤΩ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ - ΠΑΙΔΕΙΑ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ