Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2023

ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ


Στις 7 Ιανουαρίου ο 29χρονος Τάιρ Νίκολς έπεσε θύμα άγριου ξυλοδαρμού από το ειδικό σώμα της αστυνομίας του Μέμφις, SCORPION, με αποτέλεσμα τον θάνατό του τρεις ημέρες αργότερα σε τοπικό νοσοκομείο. Το περιστατικό ξεκίνησε με την πραγματοποίηση ελέγχου στον Νίκολς, οι πέντε εμπλεκόμενοι αστυνομικοί τον έσυραν εκτός του αυτοκινήτου του, όπου και γρονθοκοπήθηκε βάναυσα χωρίς να μπορεί να αμυνθεί, με αποτέλεσμα τον θάνατό του λίγες μέρες αργότερα. Η νέα προσθήκη στην μακριά λίστα αστυνομικών δολοφονιών πυροδότησε μία σειρά από αγώνες σε όλες τις ΗΠΑ που κατάφεραν να επιβάλλουν και την διάλυση της συγκεκριμένης ειδικής αστυνομικής ομάδας, σαν μία πρώτη νίκη.

Φυσικά, αυτή η δολοφονία, όπως και όλες οι προηγούμενες, παρουσιάζονται ως απλά περιστατικά εκτροπής των κατά τα άλλα «εκπαιδευμένων» αστυνομικών. Τα αργυρώνητα ΜΜΕξαπάτησης ξεπλένουν τα εγκλήματα της αστυνομίας λέγοντας ότι μερικές φορές «τυχαίνει» να υπάρχουν ρατσιστικά στοιχεία και πάνω από όλα κάθε φορά που η αστυνομία δολοφονεί, αρκούνται στο να βαφτίζουν το συμβάν ως «μεμονωμένο» περιστατικό. Για άλλη μια φορά το κλασικό αφήγημα ΜΜΕ-κυβερνήσεων-αστυνομίας ξεμπροστιάζεται μπροστά στην πραγματικότητα των γεγονότων της υπόθεσης του Νίκολς. Οι ίδιοι οι αστυνομικοί-δολοφόνοι ήταν αφροαμερικανοί, αποδεικνύοντας έτσι πως η αστυνομική βία δεν είναι στον πυρήνα της ρατσιστική αλλά ταξική. Οι αριθμοί αποδεικνύουν το πόσο συχνό έχει καταλήξει το φαινόμενο των κρατικών δολοφονιών (8.166 ένοπλες επιθέσεις από αστυνομικούς από το 2015).

Το πραγματικό μίσος πίσω από αυτή την δολοφονία δεν είναι φυλετικό αλλά ταξικό. Με το βάθεμα της οικονομικής κρίσης, το ξέσπασμα της ακρίβειας και της ανεργίας, η αμερικάνικη κυβέρνηση και οι ελίτ σπεύδουν να φορτώσουν το βάρος της κρίσης και των αυξήσεων στα φτωχά λαϊκά στρώματα και στους εργαζομένους. Ο μοναδικός τρόπος να επιβάλλουν αυτή την ακραία φτωχοποίηση την ίδια ώρα που ξοδεύουν δισ. σε στρατό-αστυνομία και στέλνουν πολεμικό εξοπλισμό τεράστιας αξίας στην Ουκρανία, είναι με την οικοδόμηση ενός σιδερόφραχτου αστυνομικού κράτους των στρατιωτικοποιημένων μηχανισμών καταστολής, της βίας, των ατιμώρητων κρατικών δολοφονιών. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη καταβάλει αντίστοιχη προσπάθεια να επιβάλλει σιγή ιχθύος σε όλη την ελληνική κοινωνία. Μαζί με την τεράστια φτωχοποίηση της ελληνικής κοινωνίας, το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου, την κατάργηση του ΕΣΥ, της δημόσιας παιδείας και της κοινωνικής ασφάλισης, επιχειρεί να χτυπήσει κάθε αγώνα με την καταστολή (των ΜΑΤ ή των Δικαστηρίων) και να τρομοκρατήσει εργαζόμενους, νέους, φτωχούς (π.χ. δολοφονία Φραγκούλη).

Οι προσπάθειες του αμερικανικού λαού είχαν αποτέλεσμα! Μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και οι καταπιεσμένοι των ΗΠΑ κατάφεραν να επιβάλλουν την διάλυση των δολοφονικών σωμάτων της αστυνομίας στην συγκεκριμένη πολιτεία. Αυτή η νίκη είναι μόνο η αρχή, βαδίζοντας στον ίδιο δρόμο, πρέπει και εμείς να δώσουμε μέσα από τους αγώνες μας ένα τέλος στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, της φτώχειας, της βίας, της καταστολής και των κρατικών δολοφονιών.

 

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ - ΥΓΕΙΑ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

 

• ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ  ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥΣ- ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

• ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ - ΟΧΙ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ, ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ 

• ΚΑΤΩ Η ΛΑΟΜΙΣΗΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΣ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΣ ΥΠΗΡΕΤΗΣ