Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2023

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΕΛΝΕΙ ΠΕΡΙΠΟΛΙΚΑ ΝΑ ΕΞΑΝΑΓΚΑΣΟΥΝ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΟΥΝ ΕΦΗΜΕΡΙΑ

 

Τη Παρασκευή 20/1 η διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογίου, με την διαδικασία του "εντέλλσθε", έστειλε αστυνομικούς σε σπίτι γιατρού για να τον εξαναγκάσουν να αναλάβει εφημερία στο νοσοκομείο, γεγονός που λίγες μέρες αργότερα κατήγγειλε ο Ιατρικός Σύλλογος Αιτωλοακαρνανίας. Σύμφωνα με τη καταγγελία το νοσοκομείο λειτουργεί τόσο υποστελεχωμένο και οι εργαζόμενοι δέχονται τέτοια πίεση ώστε για να καταφέρουν να ανταπεξέλθουν στις ατελείωτες υπερωρίες φτάνουν στο σημείο να παραιτούνται ο ένας μετά τον άλλο.

Η περίπτωση του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου αποτελεί μόνο ένα παράδειγμα της άθλιας κατάστασης στην οποία βρίσκεται το ΕΣΥ. Οι κενές οργανικές θέσεις γιατρών στα νοσοκομεία του ΕΣΥ λέγεται πώς είναι 5.500 ενώ ο πραγματικά αναγκαίος αριθμός γιατρών είναι ο τριπλάσιος. Κάθε νοσοκομείο αδυνατεί να λειτουργήσει με τις τεράστιες ελλείψεις και τα εξουθενωτικά ωράρια του προσωπικού, ειδικά αν αναλογιστούμε τις ατελείωτες ουρές ασθενών που υπάρχουν σε καθημερινή βάση στους διαδρόμους των νοσοκομείων. Απέναντι σε όλα αυτά το κράτος απαντάει με το να στέλνει περιπολικά να πηγαίνουν «σηκωτούς» τους γιατρούς στις εφημερίες μέχρι να καταρρεύσουν εντελώς. Τελικά κανένας γιατρός αλλά και κανένας εργαζόμενος γενικά, σύμφωνα με τη κυβέρνηση, δεν έχει κανένα εργασιακό δικαίωμα και πρέπει να υποτάσσεται στις ανάγκες της δικής της ατζέντας, η οποία δε προβλέπει ούτε ευρώ για υγεία και κοινωνικές ανάγκες.

Το ΕΣΥ όσο περνάει ο καιρός υποβαθμίζεται όλο και περισσότερο. Η κυβέρνηση έχει δείξει εδώ και καιρό πως επιδιώκει να ξεφορτωθεί το βάρος της χρηματοδότησης της υγείας, αδιαφορώντας πλήρως για τις ζωές των εργαζομένων. Πρώτα, ψηφίζει το εκτρωματικό νομοσχέδιο για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ που φέρνει συγχωνεύσεις και κλεισίματα υγειονομικών μονάδων, απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή, το δικαίωμα ιδιωτών γιατρών να βγάζουν έξτρα «χαρτζιλίκι» στις δομές των δημοσίων νοσοκομείων κ.λπ. Επομένως, τα νοσοκομεία μετατρέπονται σε επιχειρήσεις με σκοπό να επιφέρουν κέρδη σε ιδιώτες. Ταυτόχρονα, προεκλογικά, τάζει «λαγούς με πετραχήλια» και ανάπτυξη σε κάθε τομέα, υποσχέσεις που χωρίς καμία αμφιβολία θα λησμονηθούν την επόμενη κιόλας των εκλογών.

Για άλλη μία φορά τα βάρη της κρίσης φορτώνονται οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα με κίνδυνο της ζωής τους. Με μαζικούς αγώνες και αυτοοργάνωση μπορούμε να σπάσουμε τη κρατική τρομοκρατία και να υπερασπιστούμε τις ζωές και τα δικαιώματά μας.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


·ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

·ΔΗΜΟΣΙΑ – ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ 

·ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ