Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2023

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ - ΕΛΑΣ ΑΔΕΙΟΔΟΤΟΥΝ ΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΦΙΕΣΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

 


Η φασιστική εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής προσπάθησε να κάνει αισθητή την παρουσία της, διοργανώνοντας εκδήλωση στην Ρηγίλλη της Αθήνας το Σάββατο 28/1, με αφορμή την επέτειο των Ιμίων. Τα αντανακλαστικά του φοιτητικού κινήματος και των οργανώσεων (εξωκοινοβουλευτική αριστερά, αναρχικός χώρος και ανένταχτοι φοιτητές) ήταν άμεσα, απαντώντας με καλέσματα αντιφασιστικής διαδήλωσης στο ίδιο μέρος και ώρα. Μετά τη κοινωνική κατακραυγή που επακολούθησε η ΕΛΑΣ έσπευσε να ισχυριστεί πως «οι δημόσιες συναθροίσεις είναι συνταγματικό δικαίωμα και δε μπορούν να απαγορευτούν παρά μόνο αν πιθανολογείται διάπραξη σοβαρών εγκλημάτων». Οπότε από ότι φαίνεται μια φασιστική, καταδικασμένη εγκληματική οργάνωση μπορεί να συγκεντρώνεται, ενώ οι «άκρως επικίνδυνοι» φοιτητές και εργαζόμενοι που διαδηλώνουν πρέπει να καταστέλλονται άμεσα. Επίσης την ευθύνη βιάστηκε να αποποιηθεί και ο Δήμος Αθηνών, με τον Μπακογιάννη να μας διαβεβαιώνει πως ουδέ ποτέ έδωσε άδεια για την εν λόγο συγκέντρωση.

Η συμμορία της ΕΛΑΣ και του Μητσοτάκη, την ίδια στιγμή που χτυπάει και καταστέλλει κάθε αγώνα των φοιτητών και των εργαζομένων, παράλληλα κλείνει προκλητικά το μάτι στην ακροδεξιά πτέρυγα. Όταν το κίνημα έστειλε την Χρυσή Αυγή στα δικαστήρια, η κυβέρνηση κατέστειλε τις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις και αποφυλάκιζε στα μουλωχτά τα μέλη της. Αυτοί είναι που άφησαν τον Φύσσα να δολοφονηθεί από μέλη της Χ.Α. με την αδιαφορία τους. Η μόνη στιγμή που είναι «πιστοί στο καθήκον» τους, είναι όταν δέρνουν και δολοφονούν νεολαία, εργαζόμενους και αγωνιστές που παλεύουν για το μέλλον τους, όπως τον 16χρονο Φραγκούλη.

Όλα αυτά δεν αποτελούν μία παρέκκλιση της κλίκας της ΝΔ. Η ραγδαία καταστολή σε κάθε αγώνα και η υποβοήθηση της ακροδεξιάς αποτελούν στρατηγικό στόχο όλων των μνημονιακών κομμάτων. Είναι μία αναγκαία πολιτική για να οικοδομήσουν ένα κλίμα τρομοκρατίας, ώστε να μπορέσουν να μας επιβάλουν τους μισθούς πείνας, την ακρίβεια, την αρπαγή κάθε δημόσιου πλούτου και την κατάργηση των δικαιωμάτων μας. Κράτος και παρακράτος χτυπάνε μαζί. Η ενίσχυση της ακροδεξιάς πτέρυγας αποτελεί άλλο ένα όπλο στην φαρέτρα των νεοφιλελεύθερων ενάντια στις διεκδικήσεις μας.

Να δώσουμε ένα τέλος στα νεοφιλελεύθερα και μνημονιακά κοράκια, που αρπάζουν το κάθε δικαίωμά μας. Με μαχητικούς αγώνες διαρκείας να επιβάλουμε τα δικαιώματα μας ενάντια σε κάθε νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση και κάθε φασιστικό στοιχείο που επιδιώκει να ζήσει εις βάρος μας.

 

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

  • ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΦΑΣΙΣΤΕΣ, ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ ΜΑΤ – ΔΙΑΣ – ΟΠΚΕ
  • ΚΑΤΩ Η ΛΑΟΜΙΣΗΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ - ΠΑΙΔΕΙΑ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ