Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2023

ΕΙΚΟΝΕΣ ΒΓΑΛΜΕΝΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

 

Τριτοκοσμικές εικόνες έχουν έρθει στην επιφάνεια από νοσοκομεία του ΕΣΥ που έχουν γεμίσει με ράντζα μέχρι και στους διαδρόμους. Πιο αναλυτικά, τα νοσοκομεία Αττικόν και Ευαγγελισμός (2 από τα πιο σημαντικά νοσοκομεία της χώρας) μετά από κάθε εφημερία αριθμούν πάνω από 100 ράντζα, όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ. Σύμφωνα με μαρτυρίες των εργαζομένων, η κατάσταση είναι τραγική με ασθενείς να περιμένουν μία με μιάμιση μέρα σε φορείο μέχρι να απελευθερωθεί οποιοδήποτε κρεβάτι για να νοσηλευτούν. Είναι χαρακτηριστικό πως στην Ελλάδα λειτουργούν μόνο 35.000 κλίνες, δηλαδή 3,5 ανά 100.000 κατοίκους. Είναι σαφές πως ειδικά αυτήν την χειμερινή περίοδο με τις πολλαπλές ιώσεις και την νέα μετάλλαξη του covid, πάρα πολλοί άνθρωποι θα χτυπήσουν την πόρτα του ΕΣΥ, λίγοι όμως δυστυχώς θα μπορούν να εισέλθουν.

Η κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και να προσπαθεί να μας πείσει για το περιβόητο «success story» του Πλεύρη για την υγεία, η πραγματικότητα πάντα θα τη διαψεύδει. Για την κατάντια του ΕΣΥ μοναδικές υπεύθυνες είναι οι μνημονιακές κυβερνήσεις που έχουν πετσοκόψει τη χρηματοδότηση όλα αυτά τα χρόνια. Διακαής τους πόθος είναι να αχρηστεύσουν τελείως τα δημόσια νοσοκομεία και να τα ιδιωτικοποιήσουν. Το νέο νομοσχέδιο για την υγεία στρώνει τον δρόμο προς αυτήν την κατεύθυνση, μετατρέποντας τα νοσοκομεία σε σουπερμάρκετ, όπου μόνο όσοι μπορούν να χώσουν βαθιά το χέρι στην τσέπη θα μπορούν να αγοράσουν το εμπόρευμα της υγείας.

Η επίθεση στην υγεία είναι ένα μόνο κομμάτι από την συνολική επίθεση της νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης Μητσοτάκη. Επιθυμεί να χτίσει μια κοινωνία-ζούγκλα, όπου μόνο όσοι έχουν γεμάτα πορτοφόλια θα μπορούν να ζήσουν. Υποχρηματοδοτούν και μετά ξεπουλούν όλες τις κοινωνικές ανάγκες σε ιδιώτες-αρπαχτικά, τσακίζουν το βιοτικό μας επίπεδο με τα καταστροφικά νομοσχέδια τους και καταργούν τα δικαιώματά μας. Ταυτόχρονα χαρίζουν εκατομμύρια σε πολεμικούς εξοπλισμούς για το ΝΑΤΟ, στους φίλους τους μεγάλο-καπιταλ(η)στές και στην ενίσχυση της αστυνομοκρατίας.

Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε να παίζουν με την ζωή μας! Δεν υπάρχει λύση με λόγια στη Βουλή. Οι νέοι, οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει μέσα απο τις δομές αυτοοργάνωσης να οργανώσουμε μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες διαρκείας ενάντια στην κυβέρνηση της φτώχειας και της βίας και σε όλους τους μνημονιακούς που μας διαλύουν τη ζωή.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ-ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

 

 ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ- ΓΕΝΝΑΙΑ ΑΥΞΗΣΗ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ


      ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ-ΕΚΤΡΩΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ

      ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ