Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2023

Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΣΤΙΣ ΗΠΑ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ

 

Στις 18/1 στην Ατλάντα των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής ο Μάνουελ Εστεμπάν Πάεζ Τεράν δολοφονήθηκε από πυροβολισμό αστυνομικού με το πρόσχημα ότι δεν συμμορφώθηκε με τις υποδείξεις των δυνάμεων ασφαλείας. Ο 26 χρόνος αυτός ακτιβιστής συμμετείχε μαζί με πολλούς άλλους στην εκκένωση ενός εργοταξίου το οποίο πρόκειται να οικοδομήσει ένα κέντρο εκπαίδευσης αστυνομικών 85 εκταρίων και κόστους 90 εκατ. Την ίδια μέρα μετά την δολοφονία του 26 χρόνου βγαίνει η εξοργιστική ανακοίνωση της αστυνομίας που κατηγορεί το θύμα λέγοντας πως δεν συμμορφώθηκε και πυροβόλησε πρώτος. Το πόσο αισχρά ψέματα είναι αυτές οι κατηγορίες είναι προφανές, αφού οι αρχές αρνούνται να δημοσιεύσουν το υλικό από τις κάμερες σώματος των αστυνομικών.

Με αφορμή αυτή τη δολοφονία στις 21/1 ξέσπασε μαζική διαδήλωση στην Ατλάντα ενάντια στην αστυνομική βαρβαρότητα. Διαδηλωτές ξεχύθηκαν στους δρόμους φωνάζοντας συνθήματα όπως «Δε μπορούν να μας σκοτώσουν όλους!». Στη διάρκεια αυτής της διαδήλωσης υπήρξαν και συγκρούσεις με την αστυνομία. Δεν είναι η πρώτη φορά που η αστυνομία στις ΗΠΑ καταστέλλει, τρομοκρατεί και δολοφονεί και παρόλα αυτά μένει ατιμώρητη. Τα τελευταία χρόνια η αστυνομία στις ΗΠΑ δολοφονεί σταθερά πάνω απο 1.000 ανθρώπους το χρόνο, ενώ το πόσοι αστυνομικοί καταδικάζονται μετριέται κυριολεκτικά στα δάχτυλα του ενός χεριού.

Αυτή η καταπίεση και η τρομοκρατία έχουν απελπίσει τον Αμερικάνικο λαό ο οποίος στη πλειοψηφία του παλεύει για να επιβιώσει. Η οικονομική κρίση έχει αυξήσει τρομακτικά  τα ποσοστά φτώχειας, ανεργίας και έλλειψη στέγασης. Ταυτόχρονα τομείς όπως υγεία, παιδεία ασφάλιση είναι προϊόντα για λίγους και εκλεκτούς. Την ίδια στιγμή όμως η κυβέρνηση των ΗΠΑ δίνει δις. σε στρατιωτικούς εξοπλισμούς και αποστολή όπλων στην Ουκρανία. Αυτό είναι το μέλλον που εγκυμονεί και την Ελλάδα αν συνεχίσουμε να επιτρέπουμε στη κυβέρνηση της ΝΔ και σε κάθε άλλη κυβέρνηση να εφαρμόζει τις αντιδραστικές και νεοφιλελεύθερες αυτές πολιτικές.

Ενάντια σε αυτή την κατάσταση, πρέπει να δώσουμε μια ηχηρή απάντηση. Οι νέοι, οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα όλου του κόσμου πρέπει να αγωνιστούμε ενάντια στην κρατική τρομοκρατία, ενάντια στις αντεργατικές πολιτικές των κυβερνήσεων, για να ζήσουμε μια αξιοπρεπή ζωή, χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ - ΥΓΕΙΑ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

 

  • ΟΧΙ ΑΛΛΕΣ  ΔΟΛΟΦΟΝΙΕΣ ΑΠΟ ΑΣΤΥΝΟΜΚΟΥΣ- ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΒΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ
  • ΛΕΦΤΑ ΣΕ ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ - ΟΧΙ ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ, ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ, ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ 

  • ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ