Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2023

ΑΥΞΗΣΗ ΤΩΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ: ΠΑΝΩ ΑΠΟ 600 ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΒΑΛΑΝ ΤΕΛΟΣ ΣΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ ΤΟ 2022

 

Σύμφωνα με στοιχεία από το Παρατηρητήριο Αυτοκτονιών, που αποτελεί το ερευνητικό δίκτυο καταγραφής του Κέντρου Ημέρας για την Πρόληψη της Αυτοκτονίας της ΚΛΙΜΑΚΑ, το ποσοστό των αυτοκτονιών στην Ελλάδα το 2022 αυξήθηκε κατά 25%, σε σχέση με το 2020. Ο συνολικός αριθμός των αυτοκτονιών, που καταγράφηκε εντός του 2022, αγγίζει τους 600 θανάτους, το οποίο σημαίνει πως περίπου 2 άνθρωποι βάζουν τέλος στη ζωή τους καθημερινά! Ο αριθμός αυτός είναι σίγουρα μια μετριοπαθής απεικόνιση της κατάστασης, καθώς παγκόσμια υπάρχει υποκαταγραφή των περιστατικών αυτοκτονίας.

Το πρόβλημα των αυτοκτονιών στη χώρα μας έχει διογκωθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια, με αφετηρία το 2010, λόγω της οικονομικής κρίσης και των μνημονίων. Εκατοντάδες εργαζόμενοι οδηγούνται στην αυτοκτονία, εξαιτίας της απελπιστικής τους οικονομικής κατάστασης. Σε μία περίοδο που  η ακρίβεια και η φτώχεια θερίζουν την ελληνική κοινωνία, οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα βρίσκονται στα όρια της επιβίωσης, καθώς δυσκολεύονται να προμηθευτούν ακόμα και τα πιο βασικά αγαθά (ρεύμα, θέρμανση κλπ.)

Την ευθύνη για όλη αυτήν την κατάσταση την έχουν όλες οι μνημονιακές κυβερνήσεις, οι οποίες για πάνω από 10 χρόνια καταδικάζουν τους εργαζόμενους, τους νέους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα στην εξαθλίωση και σε ένα εφιαλτικό οικονομικό αδιέξοδο, για να πλουτίσει μία μειοψηφία.  Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ, τα τελευταία 4 χρόνια, συνεχίζει την μνημονιακή επίθεση, καταργώντας κάθε εργασιακό και δημοκρατικό δικαίωμα στο βωμό του κέρδους. Εν μέσω οικονομικής κρίσης, από τη μία δεν δίνει τίποτα για τις κοινωνικές ανάγκες, ενώ από την άλλη δωρίζει πακτωλούς χρημάτων σε πλούσιους, χαρίζει επιδόματα των 600€ στην αστυνομία και ξοδεύει δισ. ευρώ για την αγορά πολεμικών εξοπλισμών.

Εργαζόμενοι, νέοι και φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να πιστέψουμε στις δυνάμεις μας και  να βάλουμε ένα τέλος στη βαρβαρότητα που μας έχουν επιβάλλει. Μέσα από τους αγώνες μας να ανατρέψουμε την λαομίσητη κυβέρνηση της ΝΔ και κάθε άλλη μνημονιακή κυβέρνηση που γεννά φτώχεια και εξαθλίωση.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

 

·       ΚΑΤΩ Η ΛΑΟΜΙΣΗΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ – ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΩΝ ΝΟΜΩΝ

·       ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

·       ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ