Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2023

ΝΔ: ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΑΡΠΑΓΗΣ 5,5 ΕΚΑΤ.

 


Στις 9/1 αποκαλύφθηκε ένα ακόμα σκάνδαλο εναντίον της κυβέρνησης, το οποίο δείχνει πως στελέχη της ΝΔ έκλεψαν τα τελευταία 3 χρόνια 5,5 εκατ. δημόσιου χρήματος. Πρόκειται για τον Ανδρέα Κουτούπη, συντονιστή της Γραμματείας Στρατηγικού Σχεδιασμού και Επικοινωνίας της ΝΔ, και τον συνεργάτη του Ανδρέα Ροδάκο οι οποίοι εξασφάλισαν 420 συμβάσεις από το δημόσιο με απευθείας αναθέσεις. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου έσπευσε να συγκαλύψει την υπόθεση. Δήλωσε πως «Δεν υιοθετούμε την σκανδαλολογία, ούτε τις ατεκμηρίωτες καταγγελίες, ούτε τις εύκολες ενοχοποιητικές υποθέσεις», παρόλο που υπάρχει πληθώρα στοιχείων, είχε το θράσος να δηλώσει πως η κυβέρνηση «πορεύεται με σύμμαχο τη διαφάνεια και την νομιμότητα».

Δεν είναι καθόλου τυχαίο πως η χώρα μας κατέχει ισάξια την πρώτη θέση στη διαφθορά στην ΕΕ. Το σκάνδαλο Novartis, οι λίστες Πέτσα, το σκάνδαλο Πάτση, οι παρακολουθήσεις κλπ. αποτελούν μόνο τα πιο πρόσφατα περιστατικά σε μια ατελείωτη λίστα. Φυσικά για όλα αυτά τα σκάνδαλα δε τιμωρήθηκε ποτέ κανείς. Ακόμα και όταν τα αποδεικτικά στοιχεία εις βάρος των κατηγορούμενων ήταν αδιάσειστα είτε αυτά θα «εξαφανίζονταν δια μαγείας», είτε το ζήτημα θα κουκουλώνονταν τόσο πολύ που δεν θα αποδίδονταν ούτε καν κατηγορίες.

Το μόνο που ενδιαφέρει κάθε κυβέρνηση είναι η διασφάλιση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων, ώστε να πάρει και η ίδια ένα κομμάτι από την πίτα. Ταυτόχρονα αρπάζει και ιδιωτικοποιεί την όποια περιουσία του λαού, τσακίζει κάθε κοινωνικό δικαίωμα (υγεία ασφάλιση, παιδεία κ.ά) και προχωράει σε πλειστηριασμούς κατοικιών αφήνοντας χωρίς σπίτι χιλιάδες φτωχά νοικοκυριά. Όλα αυτά τα κάνει σε μια περίοδο που η ακρίβεια καλπάζει ανεξέλεγκτη και πάνω από το 50% των εργαζομένων ζει στο όριο της φτώχειας. 

Φτάνει πια! Πρέπει να τους διώξουμε πριν μας πεθάνουν. Η απάντηση μας απέναντι στη σαπίλα του κράτους και της κυβέρνησης πρέπει να δοθεί μέσα από τους αγώνες μας. Εργαζόμενοι, νεολαία και φτωχά λαϊκά στρώματα, πρέπει να επιβάλλουμε τις ανάγκες μας και το δικαίωμα μας να ζούμε με αξιοπρέπεια. Μόνο έτσι θα διώξουμε την κυβέρνηση των α(χ)ρίστων που μας καταστρέφει τις ζωές.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

 

  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ 
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΤΑΜΕΙΑ
  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ, ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ - ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ