Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2023

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ ΘΕΤΕΙ ΣΕ ΚΙΝΔΥΝΟ ΤΗΝ ΖΩΗ ΜΑΣ-ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΠΟ 400 ΚΩΔΙΚΟΥΣ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΣΕ ΕΛΛΕΙΨΗ

 


Η αδιαφορία της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την προμήθεια φαρμάκων σε ασθενείς συνεχίζει να μεγαλώνει καθώς ο αριθμός κωδικών που βρίσκονται σε έλλειψη ξεπερνάει πλέον τους 400. Πιο αναλυτικά, παρά τις εκκλήσεις γιατρών και φαρμακοποιών στο υπουργείο Υγείας και στον ΕΟΦ για τις ελλείψεις φαρμάκων -ακόμα και βασικών, η κυβέρνηση δεν έχει λάβει κανένα απολύτως μέτρο. Στα φαρμακεία έχουν εξαφανιστεί φάρμακα όπως ινσουλίνες, αντιυπερτασικά, αντιπηκτικά, μέχρι και παυσίπονα! Ασθενείς, καρκινοπαθείς και ηλικιωμένοι αδυνατούν να βρουν ένα φαρμακείο που καλύπτει τις ανάγκες τους και παίζουν καθημερινά την υγεία τους κορώνα-γράμματα. Βέβαια, μπροστά στην αισχροκέρδεια των φαρμακοβιομηχανιών, η κυβέρνηση των α(χ)ρίστων δεν δίνει δεκάρα για την υγεία των πολιτών. Άλλωστε, τα περιθώρια κερδών που υπάρχων για τους κωδικούς που βρίσκονται σε έλλειψη κυμαίνονται από 30% έως 650%!

Το βάσανο των φτωχών λαϊκών στρωμάτων για την εύρεση φαρμακευτικών προϊόντων είναι χρόνιο. Παρά την κριτική των υπόλοιπων αστικών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ-ΚΙΝΑΛ), οι ίδιοι στα χρόνια διακυβέρνησής τους με τις μνημονιακές πολιτικές πότε δεν δώσανε μια ουσιαστική λύση στο πρόβλημα. Αντιθέτως, όξυναν το πρόβλημα και υποβάθμισαν συνολικά τις δημόσιες δομές υγείας στην χώρα. Φαίνεται πως οι μνημονιακές κυβερνήσεις ανά τα έτη ασχολούνται με την υγεία του λαού μόνο σε προεκλογικό επίπεδο αφού πριν την ώρα της κάλπης αυτό-προσδιορίζονται ως η κυβέρνηση που θα βάλει στοπ στην ταλαιπωρία στο ζήτημα προμήθειας φαρμάκων στην αγορά. Μετά τις εκλογές… σιγή ιχθύος.

Στα χρόνια του νεοφιλελευθερισμού είναι γεγονός πως η υγεία των εργαζομένων έρχεται σε δεύτερη μοίρα. Προτεραιότητα για την κυβέρνηση της ΝΔ είναι να ξεπουλήσει όλες τις κοινωνικές ανάγκες έναντι πινακίου φακής. Την ίδια στιγμή που δίνουν δις σε ιδιώτες-αρπαχτικά και σε εξοπλισμούς για το ΝΑΤΟ περνάνε εκτρωματικά νομοσχέδια σε παιδεία και εργασιακά. Πετσοκόβουν τα δικαιώματα των εργαζομένων, των νέων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και πετάνε την πλειοψηφία της κοινωνίας στο περιθώριο, στην φτώχεια και την ανέχεια.

Πρέπει να μπει ένα τέλος! Δεν υπάρχει λύση με λόγια στην βουλή. Οι νέοι, οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να οργανωθούμε στις δομές αυτοοργάνωσης. Μέσω μαζικών και ανυποχώρητων αγώνων, να δώσουμε μια απάντηση στους νεοφιλελεύθερους κανίβαλους που μας καταστρέφουν την ζωή.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


● ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

● ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ - ΚΑΤΩ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ-ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΟΥ ΕΣΥ

● ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ