Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2023

ΕΓΧΕΙΡΗΜΑ ΕΠΑΝΑΔΙΩΞΗΣ ΤΟΥΛΟΥΠΑΚΗ: Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΥΝΗΓΑΕΙ ΟΠΟΙΟΝΔΗΠΟΤΕ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΗ ΣΗΨΗ ΤΗΣ

 

Στις 23 Δεκεμβρίου 2022, ο αντεισαγγελέας πρωτοδικών Πειραιά Δημήτρης Σακελλαρόπουλος εισηγήθηκε να διωχθούν ξανά οι πρώην εισαγγελείς  Ελένη Τουλουπάκη, Χρήστος Ντζούρας και Στυλιανός Μανώλης. Ο λόγος είναι ο ίδιος για τον οποίο είχαν διωχθεί και πέρυσι, δηλαδή το ότι «τόλμησαν» να διώξουν τους εμπλεκόμενους στο σκάνδαλο Novartis. Εν τέλει στις 17/1/23 το Συμβούλιο Πρωτοδικών Πειραιά απέρριψε αυτή τη δίωξη. Η Τουλουπάκη και όλοι οι υπόλοιποι έχουν βρεθεί ήδη αθώοι, όμως παρόλα αυτά σήμερα επιχειρήθηκε να διωχθούν ξανά με τις ίδιες κατηγορίες και κανένα επιπλέον στοιχείο. Η προσπάθεια ανάσυρσης της υπόθεσης, με γελοία προσχήματα και φτιαχτές δικαιολογίες, μόνο εκδικητική και παραδειγματική πράξη μπορεί να θεωρηθεί. Εν τέλει για το σκάνδαλο Novartis δεν καταδικάστηκε κανείς από τους κατηγορούμενους, όμως οι κατηγορίες ενάντια στην Ε. Τουλουπάκη και όλους όσους ανέλαβαν την διερεύνηση του θέματος παρέμειναν. Έτσι ανταποκρίνεται η αστική «δικαιοσύνη» όταν βρίσκονται ενώπιον της υψηλά ιστάμενοι της κυβέρνησης.

Όλη αυτή η κατάσταση δεν είναι καθόλου πρωτόγνωρη. Άλλωστε η ελληνική αστική δικαιοσύνη πάρα πολλές φορές, έχει καλύψει διάφορα σκάνδαλα και διαφθορές της κυβερνητικής ελίτ. Τα τελευταία χρόνια το ένα σκάνδαλο ξεσπά μετά το άλλο, γεγονός που αποδεικνύει μεταξύ άλλων, την πολιτική σήψη, η οποία επικρατεί.. Οι υποθέσεις Novartis, Siemens, Πέτσα, Καϊλή, Λιγνάδη και των παρακολουθήσεων, είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. Ο μόνος τρόπος να επιβληθεί πραγματική δικαιοσύνη σε τέτοιες υποθέσεις είναι με συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας και μαχητικές διαδηλώσεις, ακριβώς όπως έγινε με τη δίκη της Χ.Α. Όσο δε συμβαίνει αυτό και η απόδοση δικαιοσύνης αφήνεται στις κλειστές διαδικασίες των δικαστηρίων τόσο θα συνεχίσουν να αφήνουν ελεύθερο κάθε διεφθαρμένο πολιτικό, παιδοβιαστή και δολοφόνο που τα έχει καλά με τη κυβέρνηση.


Η σημερινή σήψη κάθε έννοιας δικαιοσύνης είναι αποτέλεσμα της πολιτικής κρίσης της κυβέρνησης η οποία αδυνατεί να δώσει τη παραμικρή λύση σε πραγματικά κοινωνικά προβλήματα. Απέναντι σε αυτό τον βούρκο οι νέοι, οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να απαντήσουμε ενωμένοι, μέσα από την οργάνωσή μας σε χώρους δουλειάς, σχολές και γειτονιές. Με ανυποχώρητους αγώνες στον δρόμο να επιβάλλουμε τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας και να διασφαλίσουμε ένα αξιοπρεπές μέλλον.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ 

  • ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΝΟΧΟΙ ΤΟΥ ΣΚΑΝΔΑΛΟΥ NOVARTIS  

  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ – ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ