Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023

ΑΥΞΗΣΗ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ - ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ: ΑΔΥΝΑΤΕΙ ΝΑ ΖΕΣΤΑΝΕΙ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ

 

Στην Ελλάδα, παρόλο που περίπου τα 3/4 του πληθυσμού κατοικούν σε ιδιόκτητο σπίτι, η ΕΛΣΤΑΤ έρχεται να επιβεβαιώσει πως η ακρίβεια και το υψηλό κόστος θέρμανσης κάνουν δύσκολη έως και ακατόρθωτη πλέον την επαρκή θέρμανση των εργατικών-λαϊκών κατοικιών. Ταυτόχρονα το ιδιωτικό χρέος στραγγαλίζει την ελληνική κοινωνία και γεμίζει τις τσέπες διάφορων αρπακτικών-τοκογλύφων και τραπεζών. Συγκεκριμένα μέσα στο 2021 στην χώρα μας καταγράφηκε το υψηλότερο ποσοστό πληθυσμού (36,4%) στην Ε.Ε,  που ζει σε νοικοκυριά με ληξιπρόθεσμες οφειλές σε ενυπόθηκα δάνεια, έχει απλήρωτα ενοίκια κλπ. Αυτό το ποσοστό αναμένεται να αυξηθεί ακόμα περισσότερο -και μαλιστα εν' όψει ενός πολύ δύσκολου χειμώνα.

Μέσα σε όλη αυτή την κατάσταση, με την οικονομική κρίση να είναι ανεξέλεγκτη, έχει σημειωθεί το υψηλότερο κόστος στέγασης, με το 32,4% του πληθυσμού να διαμένει σε σπίτια που κοστίζουν πάνω από το 40% του διαθέσιμου εισοδήματος κάθε μήνα. Το 18% των Ελλήνων δεν μπορούν να ζεστάνουν επαρκώς το σπίτι τους, ποσοστό που αποτελεί το τέταρτο μεγαλύτερο στην Ε.Ε, ενώ το 12,9% μένει σε κατοικίες των οποίων οι στέγες στάζουν νερά. Εννοείται πώς τα πραγματικά νούμερα είναι αρκετά μεγαλύτερα και τρομακτικά.

 

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει προχωρήσει σε αλλαγές του πτωχευτικού κώδικα, ευνοώντας συνειδητά τους πλειστηριασμούς πρώτων κατοικιών και την κλοπή της στέγης χιλιάδων φτωχών οικογενειών. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι ο πρόσφατος πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας για ένα χρέος 1.400 ευρώ. Το μόνο  που κάνει αυτή η «νεοφιλελεύθερη συμμορία» είναι να εντείνει την κτηνώδη επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, ψηφίζοντας αντεργατικά και αντιεκπαιδευτικά μέτρα, ιδιωτικοποιώντας την υγεία, την εκπαίδευση, την κοινωνική ασφάλιση, ενώ παράλληλα δίνει πακτωλούς χρημάτων σε τράπεζες, μεγαλοεπιχειρηματίες, εξοπλισμούς και αστυνομία.  

 

Φτάνει πια! Μέσα από τους αγώνες μας πρέπει να δώσουμε μια απάντηση απέναντι στις ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους. Εργαζόμενοι, νέοι και φτωχά λαϊκά στρώματα, να μην τους επιτρέψουμε να μας εξοντώσουν. Να επιβάλλουμε στην πράξη τις ανάγκες μας και την αξιοπρέπεια μας. Να διεκδικήσουμε μια ζωή με δικαιώματα και αξιοπρέπεια για όλους.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

  • ΚΑΤΩ Η ΛΑΟΜΙΣΗΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ-ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
  • ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ