Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2022

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ Ο ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ ΤΟΥ 16ΧΡΟΝΟΥ

 



Λίγά 24ωρα αφότου κατέληξε ο Κώστας Φραγκούλης, ο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που τον δολοφόνησε αφέθηκε ελεύθερος. Παρά τη πληθώρα στοιχείων που τον ενοχοποιούν για ανθρωποκτονία με δόλο, απ’ ότι φαίνεται ο νόμος δεν αγγίζει τους κρατικούς δολοφόνους.

Η αστυνομία και η κυβέρνηση αποπειράθηκαν για ακόμη μια φορά να μας κοροϊδέψουν μέσα στα μούτρα μας και να ατιμάσουν την μνήμη του νεκρού, κατασκευάζοντας μια ψεύτικη ιστορία. Όσο κι αν προσπάθησαν να καταστήσουν τον Φραγκούλη ως θύτη της όλης κατάστασης και να θυματοποιήσουν τον δολοφόνο τα δεδομένα μιλάνε από μόνα τους. Η ιατροδικαστική εξέταση έδειξε ξεκάθαρα ότι ο πυροβολισμός εναντίον του ανήλικου είχε πύλη εισόδου την πίσω πλευρά του κρανίου, ήταν δηλαδή «από πίσω». Το εύρημα δείχνει ότι το θύμα προσπαθούσε απλώς να διαφύγει και δεν ήταν σε κατάσταση επίθεσης, όπως υποστηρίζει ο αστυνομικός. Στην απολογία του ισχυρίστηκε πως ενήργησε σε καθεστώς νόμιμης άμυνας, επικαλούμενος τον υποτιθέμενο κίνδυνο που διέτρεχαν οι συνάδελφοί του. Παρά το φριχτό του έγκλημα, μετά από ένα σύντομο κατ’ οίκων περιορισμό, αφήνεται ελεύθερος.

Η συγκάλυψη και ατιμωρησία αστυνομικών δολοφονιών δεν είναι κάτι καινούργιο. Τα ίδια ακριβώς συμβαίνουν κάθε φορά που η αστυνομία «κάνοντας απλώς τη δουλειά της» δολοφονεί νέους και εργαζόμενους. Επαναλαμβάνεται το έργο που είδαμε το 2008 με τον Γρηγορόπουλο, το 2020 με τον Μάγγο και πέρυσι με τον Σαμπάνη. Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει βάψει τα χέρια της με το αίμα εκατοντάδων δολοφονημένων (θύματα της αστυνομίας, εργατικές δολοφονίες, πλημμύρες, πυρκαγιές κ.α). Ταυτόχρονα για να ανταμείψει τη "καλή δουλειά" των σωμάτων καταστολής τους δίνει το δωράκι των 600 ευρώ. Δίχως να δίνει την παραμικρή σημασία για τις ανάγκες της κοινωνίας συνεχίζει ακάθεκτη να ενισχύει την αστυνομία και να την εξοπλίζει, ώστε να καταστέλλει και να δολοφονεί όποιον τολμήσει να διαμαρτυρηθεί για την ακρίβεια, τη φτώχεια και την εξαθλίωση που γιγαντώνονται.

Πρέπει να τους σταματήσουμε. Μόνο με τους αγώνες μας θα μπορέσουμε να βάλουμε ένα φρένο στην δολοφονική πολιτική της ΝΔ και να τη στείλουμε από εκεί που ήρθε. Πρέπει να οργανωθούμε! Μέσα από τους φοιτητικούς συλλόγους και τα εργατικά μας σωματεία, μέσα από τις επιτροπές μας πρέπει να ριχτούμε στον αγώνα, να ανατρέψουμε την κυβέρνηση αυτή και να σταθούμε εμπόδιο σε οποιονδήποτε άλλο αποπειραθεί να παίξει με τις ζωές μας. Να παλέψουμε για τη ζωή που μας αξίζει.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

 

·         ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

·         ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ – ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ

·         ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ ΜΑΤ – ΔΙΑΣ – ΟΠΚΕ