Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2022

Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ Α(Χ)ΡΙΣΤΩΝ ΜΑΣ ΟΔΗΓΕΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΡΟΦΗ – ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΤΜΗΜΑ – ΤΜΗΜΑ

 


Σε «κέντρο αριστείας» θέλει να μετατρέψει η κυβέρνηση των α(χ)ρίστων το μοναδικό ογκολογικό τμήμα παίδων στην Αθήνα. Επί της ουσίας δεν πρόκειται παρά για το ξεπούλημά του ογκολογικού τμήματος του νοσοκομείου παίδων «Αγίας Σοφίας» στον όμιλο «Βαρδινογιάννη», κάνοντας ακόμα ένα βήμα προς την πλήρη ιδιωτικοποίηση της δημόσιας και δωρεάν υγείας. Η κυβέρνηση προσπαθεί να παρουσιάσει αυτή τη δολοφονική της απόφαση ως την δημιουργία ενός «κέντρου αριστείας» που θα παρέχει άριστη νοσηλεία και έρευνα. Τις οποίες όμως θα είμαστε αναγκασμένοι να τις χρυσοπληρώνουμε σε ιδιώτες. Την ίδια ώρα, τα δημόσια και δωρεάν νοσοκομεία σαπίζουν από την υποστελέχωση και την υποχρηματοδότηση, με αποτέλεσμα χιλιάδες παιδιά και οι οικογένειες τους να μην έχουν πρόσβαση σε βασική ιατρική περίθαλψη.

Πρόκειται για μία ακόμη στρατηγική επιλογή της κυβέρνησης στα πλαίσια της ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη έρχεται να ολοκληρώσει τη πολιτική των μνημονίων που επί μιάμιση δεκαετία άφηνε τα νοσοκομεία να μαραζώνουν, μειώνοντας το προσωπικό και την χρηματοδότηση κατακόρυφα, ώστε στην συνέχεια να επικαλεστεί την άθλια κατάσταση τους για να αιτιολογήσει το ξεπούλημα τους. Τα τελευταία χρόνια η κυβέρνηση έχει ξεκινήσει να ξεπουλά τμήμα προς τμήμα, όλα τα νοσοκομεία της Ελλάδας. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η πρώην χειρουργική πτέρυγα του Παίδων Πεντέλης, που με περίσσιο αυτοθαυμασμό, η ΝΔ μετέτρεψε σε δομή φιλοξενίας κακοποιημένων παιδιών, χωρίς βέβαια να μεριμνήσει για την στελέχωση της δομής. Έτσι μια ζωτική πτέρυγα έκλεισε μόνο και μόνο για να ζουν 20 παιδιά χωρίς εκπαίδευση και σε άθλιες συνθήκες.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη μαζί με τις υπόλοιπες μνημονιακές κυβερνήσεις (ΠΑΣΟΚ, ΣΥΡΙΖΑ) οδήγησαν την χώρα στην χρεωκοπία και επέβαλλαν τα δάνεια και τα μνημόνια. Για να μαζέψουν τα ασυμμάζευτα φορτώνουν τα βάρη της κρίσης στους νέους, τους εργαζομένους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα με τις ιδιωτικοποιήσεις και την ακρίβεια. Κορωνίδα της κοροϊδίας και της βαρβαρότητάς τους είναι το νέο νομοσχέδιο "εκσυγχρονισμού" του ΕΣΥ, που επί της ουσίας αποτελεί την ταφόπλακά του. Με την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας και δωρεάν υγείας, γυρίζουν την κοινωνία σε έναν μεσαίωνα όπου η ιατρική περίθαλψη είναι προνόμιο λίγων, των «αρίστων», όσων μπορούν να χώσουν το χέρι βαθιά μέσα στην τσέπη.

Φτάνει πια! Με τους μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες μας, μέσα από τις δομές αυτοργάνωσης και τα σωματεία μας, να διώξουμε την κυβέρνηση των α(χ)ρίστων που μας καταστρέφει τις ζωές!

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

 

·       ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

·       ΚΑΤΩ Ο ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ-ΤΑΦΟΠΛΑΚΑ ΤΟΥ ΕΣΥ

·       ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ