Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2022

16ΧΡΟΝΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΑΠΟ ΠΥΡΑ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΥ ΓΙΑ 20 ΕΥΡΩ

 



Στις 13/12 ο 16χρονος Ρομά Κώστας Φραγκούλης άφησε την τελευταία του πνοή, 8 μέρες αφότου οι δολοφόνοι της ΕΛΑΣ τον καταδίωξαν και τον πυροβόλησαν στο κεφάλι. Το «έγκλημα» του Κώστα ήταν να διαφύγει χωρίς να πληρώσει 20 ευρώ για βενζίνη. Ένα έγκλημα για το οποίο μια ομάδα ΔΙ.ΑΣ αποφάσισε να τον καταδιώξει μέσα στη πόλη και να ανοίξει πυρ εναντίον του, ενώ γνώριζε την ηλικία του και την καταγωγή του. Το ίδιο απόγευμα πραγματοποιήθηκαν μαζικές πορείες σε όλη την Ελλάδα φωνάζοντας συνθήματα ενάντια στη κρατική καταστολή και τις κρατικές δολοφονίες. Για άλλη μια φορά η απάντηση κυβέρνησης και αστυνομίας ήταν ξυλοδαρμοί και χημικά. Στη Θεσσαλονίκη προχώρησαν σε 32 προσαγωγές και 3 συλλήψεις, ενώ στην Αθήνα σε 26 και 2 αντίστοιχα.

Ακόμα και αν εκ θαύματος αυτό το άτυχο παιδί επιβίωνε, αμέσως μόλις έβγαινε από την εντατική θα συλλαμβάνονταν και θα αντιμετωπίζονταν σαν εγκληματίας. Την ίδια στιγμή ο δολοφόνος του 16χρονου δεν έχει καν προφυλακιστεί. Αυτή είναι η πραγματικότητα στο κράτος βίας και καταστολής του Μητσοτάκη. Για να δικαιολογηθούν τα εγκλήματα εφευρίσκονται κατηγορητήρια, ενώ οι δολοφόνοι των ΜΑΤ, ΔΙ.ΑΣ, ΟΠΚΕ απολαμβάνουν ένα καθεστώς πλήρους ατιμωρησίας.

Αυτά τα εγκλήματα δεν αποτελούν «λυπητερά ναι μεν, αλλά μεμονωμένα περιστατικά» όπως προσπαθούν να μας πείσουν διάφοροι καλοθελητές. Είναι το άμεσο αποτέλεσμα των πολιτικών της κυβέρνησης της ΝΔ. Την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ρίχνει κροκοδείλια δάκρυα για την εκτέλεση του 16χρονου, δίνει επίδομα δολοφονίας 600€ στα σώματα ασφαλείας. Η κυβέρνηση φοβάται μια επικείμενη έκρηξη της κοινωνίας ενάντια στην ακρίβεια, τους πλειστηριασμούς και την εξαθλίωση. Για αυτό στρατιωτικοποιεί τα σώματα καταστολής και τα χρησιμοποιεί για να σπείρει ένα κλίμα φόβου και τρομοκρατίας.

Να μην αφήσουμε άλλες ζωές να χαθούν στα χέρια των συμμοριών της ΕΛΑΣ! Μόνο μέσα από τους μαχητικούς μας αγώνες η νεολαία, οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα μπορούμε να υπερασπιστούμε τις ζωές μας. Ενάντια στη φτώχεια και την εξαθλίωση που μας επιβάλουν να προτάξουμε τις δικές μας ανάγκες.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

 

  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ
  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ – ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ
  • ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ ΜΑΤ – ΔΙΑΣ – ΟΠΚΕ