Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2022

ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΣ ΠΡΩΤΗΣ ΚΑΤΟΙΚΙΑΣ ΓΙΑ ΧΡΕΟΣ 1.400 ΕΥΡΩ


Ακόμα ένας πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας πραγματοποιήθηκε για χρέος μόλις 1.400 ευρώ στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με πληροφορίες, το σπίτι είχε βγει «στο σφυρί» ήδη από τον Οκτώβριο. Προφανώς, η έξωση της γυναίκας από το σπίτι της έγινε χωρίς καμία ενημέρωση! Την Πέμπτη 02/12 έγινε διαμαρτυρία έξω από υποκατάστημα τράπεζας επί της Τσιμισκή, με αιτήματα τη θεσμοθέτηση του ακατάσχετου της πρώτης λαϊκής κατοικίας και τον σταματημό των πλειστηριασμών και των εξώσεων, την κατάργηση όλου του νομοθετικού πλαισίου απελευθέρωσης των πλειστηριασμών από το 2015 και έπειτα, και να μην περάσει κανένα σπίτι στα χέρια τράπεζας ή funds.

Ο πλειστηριασμός αυτός αποτελεί μία συνέχεια της πολιτικής που ακολουθεί η κυβέρνηση, να σε διώχνουν από το σπίτι σου με τη βία και χωρίς καμία προειδοποίηση. Οι εξώσεις από τα σπίτια μας, οι απολύσεις και η αστυνομική τρομοκρατία δεν αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά. Έχουν γίνει κανονικότητα. Η πλειονότητα των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, με την ακρίβεια στα αγαθά πρώτης ανάγκης, στο πετρέλαιο και την βενζίνη, να αυξάνεται διαρκώς, ροκανίζοντας τα λαϊκά εισοδήματα.


Η ΝΔ σαν άξιος συνεχιστής των προηγούμενων μνημονιακών κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), χτυπάει στο «ψαχνό» και ψηφίζει σωρεία αντεργατικών και αντεκπαιδευτικών νόμων, που χαντακώνουν το δικαίωμά μας για μία αξιοπρεπή ζωή. Ιδιωτικοποιούν την υγεία, την παιδεία, την ασφάλιση και κάθε άλλο κοινωνικό δικαίωμα, ενώ παράλληλα δίνουν πακτωλούς χρημάτων σε τράπεζες, ΜΜΕξαπάτησης, εξοπλισμούς και αστυνομία, δημιουργώντας ένα κράτος των α(χ)ρίστων, των ναρκέμπορων και των παιδοβιαστών. 


Με τους αγώνες μας να παλέψουμε ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους. Νέοι, εργαζόμενοι, φτωχοί να μην τους επιτρέψουμε να μας εξοντώσουν. Σε χώρους δουλειάς, σε σχολές και γειτονιές, με την αυτοοργάνωση και τους αγώνες μας να επιβάλλουμε τις δικές μας ανάγκες και τα δικά μας συμφέροντα.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ


ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΚΑΤΩ Η ΛΑΟΜΙΣΗΤΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

  • ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ

  • ΚΑΤΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΙ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ