Τρίτη 27 Δεκεμβρίου 2022

ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΥΞΑΝΕΙ ΤΙΣ ΔΑΠΑΝΕΣ ΤΟΥ: Ο ΠΟΛΕΜΟΣ ΠΙΟ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΚΑΤΩΦΛΙ ΤΩΝ ΛΑΩΝ


Σημαντική αύξηση ετοιμάζει το ΝΑΤΟ στις δαπάνες για τον προϋπολογισμό ενόψει του 2023. Χαρακτηριστικά, οι πολιτικές δαπάνες θα αυξηθούν κατά 28% και οι στρατιωτικές κατά 26% φτάνοντας συνολικά τα 1.9 δις. Βέβαια αυτά τα υπέρογκα ποσά μοιάζουν «ψίχουλα» μπροστά στις δαπάνες που θα πραγματοποιήσουν οι ΗΠΑ σε πολεμικούς εξοπλισμούς για το νέο έτος. Η αμερικανική γερουσία ψήφισε νόμο ο οποίος αυξάνει τον προϋπολογισμό για τις πολεμικές μηχανές στα 845 δις! Αυτές τα αμύθητα ποσά αποτελούν τις μεγαλύτερες πολεμικές δαπάνες στην ιστορία.

Όσες προφάσεις και να ευαγγελίζονται οι ΝΑΤΟϊκοί περί «προστασίας των κρατών μελών ενάντια στην επικίνδυνη Ρωσία» η αλήθεια δεν μπορεί να κρυφτεί. Το ΝΑΤΟ αποτελεί των μεγαλύτερο σφαγέα των λαών όλων των εποχών. Επίσημα στοιχεία δείχνουν πως έχει αφανίσει 20-30 εκατομμύρια ανθρώπους μετά τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο! Σήμερα, με σύμμαχο την γκεμπελική προπαγάνδα της «διατήρησης της ειρήνης» ανοίγει εστίες πολέμου παντού. Για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των ΗΠΑ προσπαθεί να περικυκλώσει τα σύνορα των αντιπάλων της (Κίνα-Ρωσία) και να κόψει τους εμπορικούς τους δρόμους φτάνοντας στο σημείο να σπέρνει νέους πολέμους, όπως αυτός στην Ουκρανία. Το μόνο που μπορεί να δημιουργήσει η αύξηση των δαπανών του ΝΑΤΟ είναι νέους πολέμους, φέρνοντας στο προσκήνιο την ρήψη πυρηνικών.

Όσο αφορά την χώρα μας, ο ακολουθητισμός της κυβέρνησης Μητσοτάκη και όλου του μνημονιακού συφερτού στο ΝΑΤΟ διεκδικεί… βραβείο του πιο υπάκουου δούλου στον αμερικάνικο ιμπεριαλισμό. Η Ελλάδα είναι η 2η χώρα (πίσω από τις ίδιες τις ΗΠΑ) σε δαπάνες για το ΝΑΤΟ αναλογικά με την οικονομία της και έχει σπαταλήσει δεκάδες εκατομμύρια ευρώ για να ενισχύσει τον τυχοδιωκτικό πόλεμο στην Ουκρανία. Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ την ίδια στιγμή που οπλίζει το καθεστώς Ζελένσκι, πετάει τους φτωχούς από τα σπίτια τους, ξεπουλάει όλες τις δημόσιες κοινωνικές ανάγκες και ψηφίζει νομοσχέδια-εκτρώματα σε παιδεία και εργασιακά. Όποιος δεν μπορεί να προσαρμοστεί στην φτώχεια και την εξαθλίωση, τον περιμένει η σύλληψη, ο ξυλοδαρμός, μέχρι και μια σφαίρα στο κεφάλι, όπως τον 16χρονο Κ. Φραγκούλη.

Πρέπει να μπει ένα τέλος στα εγκληματικά σχέδιά τους. Εργαζόμενοι, φτωχά λαϊκά στρώματα και νεολαία πρέπει να σταματήσουμε την πολεμική μηχανή του ΝΑΤΟ και κάθε κυβέρνηση που την υπηρετεί τυφλά. Με την ανύψωση του διεθνισμού και με την ενίσχυση των δομών αυτοοργάνωσης να δώσουμε μια ηχηρή απάντηση στους ιμπεριαλιστές που θέλουν να μας κάνουν κρέας για τα κανόνια τους.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ-ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


● ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΕ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΤΟ - ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΜΜΕΣΑ ΟΙ ΕΠΕΜΒΑΣΕΙΣ

● ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΕΜΟΚΑΠΗΛΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ - ΕΞΩ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ

●ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ