Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου 2022

ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΣΤΡΟΠΕΙΑΣ 19ΧΡΟΝΗΣ ΣΤΗΝ ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ Ο ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟΣ

 

Στις 23/12 εκδικάστηκε η υπόθεση trafficking της Ηλιούπολης. Η υπόθεση αυτή αφορά έναν αστυνομικό ο οποίος τον Ιούλιο του 2021 κατηγορήθηκε πως εξέδιδε και κακοποιούσε μια 19χρονη κοπέλα. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον αστυνομικό Μ.Δ για εμπορία ανθρώπου, ενδοοικογενειακή βία και οπλοκατοχή, ενώ τον αθώωσε για βιασμό κατ’ εξακολούθηση. Η απόφαση κατέληξε να είναι μόλις 5,5 χρόνια κάθειρξη. Αυτό βέβαια έχει λίγη σημασία αφού το δικαστήριο αποφάσισε να δώσει ανασταλτικό χαρακτήρα στην έφεση του αστυνομικού. Έτσι παρά την «καταδίκη» του αυτό το απόβρασμα αφέθηκε ελεύθερο, δείχνοντας για άλλη μια φορά πως η αστυνομία στη χώρα μας απολαμβάνει ένα καθεστώς πλήρους ατιμωρησίας, ακόμα και τις σπάνιες φορές που καταδικάζονται οι ένοχοι.

Επίσης αντίστοιχες κατηγορίες υπήρχαν εναντίον του αστυνομικού από μια 25χρονη κοπέλα για τις οποίες όμως αθωώθηκε πλήρως. Πλήθος κόσμου που ανταποκρίθηκε σε καλέσματα στήριξης αντέδρασε αμέσως στο άκουσμα αυτής της αθώωσης, τότε μονάδες των ΜΑΤ δε δίστασαν να ρίξουν χημικά μέσα στους διαδρόμους του δικαστηρίου για να σωπάσουν τα συνθήματα τους. Αυτές οι δίκες παρωδίες δείχνουν χωρίς καμία αμφιβολία πως η αστική «δικαιοσύνη» δεν είναι τυφλή, αλλά αντίθετα εθελοτυφλεί συγκεκριμένα μπροστά στα εγκλήματα της αστυνομίας, των ελίτ και της κυβέρνησης.

Αυτό το καθεστώς πλήρους ατιμωρησίας του κρατικού μηχανισμού, το οποίο πάντα υπήρχε σε κάποιο βαθμό αλλά σήμερα γιγαντώνεται, είναι βασικό και αναγκαίο κομμάτι της πολιτικής της κυβέρνησης. Η κρατική καταστολή είναι το μόνο μέσο στο οποίο βασίζεται η κυβέρνηση ώστε να περιορίσει τη συσσωρευμένη αγανάκτηση του λαού η οποία αργά ή γρήγορα θα ξεσπάσει. Για αυτό και τη προστατεύει και τη συγκαλύπτει. Οι συνεχείς προσλήψεις αστυνομικών, οι αγορές οχημάτων για την ΕΛΑΣ, μέχρι και το δώρο των 600 ευρώ στους ένστολους αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα. Όλα αυτά την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση καταστρέφει και ξεπουλά κάθε τι δημόσιο και δωρεάν, κάνοντας βασικές κοινωνικές ανάγκες (υγεία, παιδεία, ρεύμα, θέρμανση κ.ά.) να μοιάζουν όλο και περισσότερο με πολυτέλεια.

Ως Εδώ! Η πραγματική δικαίωση και η βελτίωση των ζωών μας δε θα έρθει από κανένα δικαστήριο. Μόνο μέσα από τους οργανωμένους αγώνες μας μπορούμε εμείς οι ίδιοι, οι νέοι, οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα να υπερασπιστούμε τις ζωές μας και τα δικαιώματα μας.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

 

·       ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

·       ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ – ΠΛΟΥΣΙΟΥΣ

·       ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΩΝ ΣΥΜΜΟΡΙΩΝ ΜΑΤ – ΔΙΑΣ – ΟΠΚΕ