Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023

ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΘΥΣΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΠΑΡΟΧΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ

 


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να κάνει πλάτες στους παρόχους ενέργειας, οι οποίοι απομυζούν εξωφρενικά υπερκέρδη. Ταυτόχρονα «ξεπετάει» τα φτωχά λαϊκά στρώματα με επιδόματα – ψίχουλα, όταν την ίδια στιγμή η Ελλάδα έχει την ακριβότερη τιμή χονδρικής ενέργειας στην Ε.Ε. Ακολουθώντας το δόγμα «απαγορεύεται το απαγορεύεται για το κεφάλαιο», η κυβέρνηση της ΝΔ είναι πρόθυμη να χαρίσει τσουβάλια χρήματος σε επιχειρηματίες. Συνολικά 4,8 δις. επρόκειτο να καρπωθούν εταιρίες ρεύματος και διυλιστήρια, ως αποτέλεσμα της παντελούς έλλειψης κρατικού ελέγχου στις τιμές. Τα σπασμένα καλούνται για άλλη μία φορά να πληρώσουν οι εργαζόμενοι και τα φτωχά νοικοκυριά με τις τρομακτικές αυξήσεις που επιβεβαιώθηκαν για το νέο έτος. Πιο συγκεκριμένα οι ήδη εξοργιστικά υψηλές τιμές θα αυξηθούν μέχρι και 30% το 2023.

Η κυβέρνηση δεν παραλείπει να μας κάνει όλο και πιο ξεκάθαρο ποιοι βρίσκονται στην χρυσή λίστα των επιχορηγήσεων και ποιοι στην μαύρη λίστα της φτώχειας και της εξαθλίωσης. Αυτό κάνει ο Μητσοτάκης όταν αναγγέλλει 600 ευρώ-κονδύλιο για αστυνομικούς λίγες ώρες μετά τη δολοφονία του 16χρονου Ρομά, επειδή δεν είχε να πληρώσει 20 ευρώ βενζίνη. Όταν ξελασπώνει μεγαλοεπιχειρηματίες με κρατικό χρήμα από γιγάντιες οφειλές, ενώ πετάει φτωχούς και εργαζόμενους από τα σπίτια τους για χρέη 1.400 ευρώ. Η κυβέρνηση τεμαχίζει διαρκώς το εισόδημα των εργαζομένων και ταυτόχρονα ξοδεύει δισεκατομμύρια σε πολεμικούς εξοπλισμούς. Παράλληλα ξεπουλάνε και ιδιωτικοποιούνε κάθε κοινωνική παροχή, κάνοντας αγαθά όπως υγεία, παιδεία και ασφάλιση πολυτέλεια για λίγους και εκλεκτούς.

Με τα μνημόνια διαρκείας και τις καταστροφικές πολιτικές τους οι νεοφιλελεύθερες κυβερνήσεις των ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ μας οδηγούν στην πλήρη καταστροφή. Το μόνο που τους ενδιαφέρει είναι η διασφάλιση της κερδοφορίας των μεγάλων επιχειρήσεων ώστε να πάρουν και οι ίδιοι ένα κομμάτι από τη πίτα. Από την άλλη, η προσκόλληση της χώρας στους πολεμοκάπηλους θεσμούς της ΕΕ και του ΝΑΤΟ, βάζει σε όλο και μεγαλύτερο κίνδυνο τον ελληνικό λαό για εμπλοκή σε πολεμικές συγκρούσεις.

Ως εδώ! Να τους διώξουμε, πριν μας καταστρέψουν. Η μόνη απάντηση απέναντι στην αθλιότητα και την βαρβαρότητα που μας επιβάλουν είναι μαζικοί και ανυποχώρητοι αγώνες διαρκείας. Νέοι, φτωχά λαϊκά στρώματα και εργαζόμενοι να επιβάλουμε τα συμφέροντα και τις ανάγκες μας ενάντια στα υπερκέρδη τους. Εμπρός για να ρίξουμε την κυβέρνηση των δολοφόνων της ΝΔ.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ 


  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ
  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
  • ΠΛΑΦΟΝ ΣΤΙΣ ΤΙΜΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΗΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ