Παρασκευή 9 Ιουλίου 2021

ΕΙΣΒΟΛΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΣΕ ΜΕΘ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΑΓΑΓΟΥΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ

 


Το μεσημέρι της Τρίτης 6/7, εργαζόμενη στη γραμματεία της ΜΕΘ του νοσοκομείου «Ευαγγελισμός» δέχτηκε αιφνίδια έφοδο από 2 αστυνομικούς με σκοπό να την προσαγάγουν, ύστερα από μηνυτήρια αναφορά που δέχτηκε από συγγενή θύματος επειδή δεν μπορούσε να της παραδώσει τα έγγραφα που χρειαζόταν. Όταν η εργαζόμενη τους εξήγησε πως δεν γίνεται να φύγει ετσιθελικά από τη δουλειά της και πως έχει ανήλικο παιδί το οποίο πρέπει να φροντίσει, οι αστυνομικοί το μετέφρασαν ως αντίσταση και κάλεσαν ως «ενισχύσεις» ακόμα 6 αστυνομικούς για να τη δέσουν πισθάγκωνα με χειροπέδες και να τη μεταφέρουν στο Α.Τ Συντάγματος. Τελικά, μετά από 5 ώρες ατέρμονης ταλαιπωρίας, αφέθηκε ελεύθερη μετά από παρέμβαση του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Ευαγγελισμός και της ΠΟΕΔΗΝ.

Το επόμενο πρωί το Σωματείο Εργαζομένων του νοσοκομείου πραγματοποίησε συγκέντρωση διαμαρτυρίας πρώτα έξω από τα Επείγοντα κι έπειτα στη Διοίκηση του Νοσοκομείου ενάντια στην καταστολή και την προσαγωγή της εργαζόμενης. Επιπλέον η ΠΟΕΔΗΝ κατήγγειλε πως οι πραιτωριανοί του Χρυσοχοΐδη χωρίς να τηρήσουν κανένα μέτρο εισέβαλαν σε αποστειρωμένο και απαγορευμένο χώρο (ΜΕΘ) δίχως κανένα ένταλμα σύλληψης ή κάτι που να δικαιολογεί την κατάπτυστη στάση τους. 

Ηθική αυτουργός για αυτές τις τραμπούκικες συμπεριφορές είναι η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ. Παρά τις θριαμβολογίες και τα «χειροκροτήματα» προς τους υγειονομικούς, τους έχει βάλει φανερά στο στόχαστρο. Εδώ και 1μιση χρόνο, κατά τη διάρκεια της πανδημίας, έχει εξαπολύσει ένα κυνήγι μαγισσών απέναντι στους μαχόμενους εργαζόμενους στην υγεία με μια σειρά από διώξεις, ξύλο, χημικά και πρόστιμα. Οποιαδήποτε φωνή καταγγελίας για την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας, την όξυνση της κρατικής βίας και τρομοκρατίας και της δίωξης της συνδικαλιστικής δράσης είναι «κόκκινο πανί» για τους ά(χ)ριστους. 

Απέναντι σε αυτήν τη βαρβαρότητα, μόνο εμείς μπορούμε να απαντήσουμε. Με τους μαζικούς μας αγώνες και την αυτοοργάνωσή μας σε χώρους δουλειάς, γειτονιές και σχολές να βάλουμε ένα φρένο στην κρατική καταστολή και να παλέψουμε για το δικαίωμά μας στην υγεία, την παιδεία και την ελευθερία.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ –  ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ –  ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ


●  ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ

● ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

●ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ