Κυριακή 11 Ιουλίου 2021

ΤΣΕΧΙΑ: ΕΝ ΨΥΧΡΩ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ 46ΧΡΟΝΟΥ ΡΟΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

 ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ – ΤΣΕΧΙΑ ΠΑΛΕΥΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ


Στις 19 Ιουνίου o 46χρονος Ρομά Στάνισλαβ Τομάς δολοφονήθηκε από την αστυνομία στην πόλη Τέλπιτσε της Τσεχίας. Αφού κρατήθηκε ακινητοποιημένος για 6 λεπτά πάνω στο πεζοδρόμιο από έναν αξιωματικό υπηρεσίας της Τσέχικης αστυνομίας, ο Στάνισλαβ εξέπνευσε μέσα στο ασθενοφόρο που τον μετέφερε στο πλησιέστερο νοσοκομείο. Η τσέχικη αστυνομία επιχείρησε να αποκρύψει το γεγονός, κλείνοντας την έρευνα της υπόθεσης σε 4 μέρες, ενώ ανάγκασε τους μάρτυρες να υπογράψουν πως θα διαγράψουν το επίμαχο βίντεο-μαρτυρία που πιστοποιεί την αστυνομική βαρβαρότητα και αυθαιρεσία!


Ο Τσέχος πρωθυπουργός, Αντρέι Μπάμπις, δύο μέρες μετά τον θάνατο του Τομάς, έσπευσε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα της τσεχικής αστυνομίας. Κάποιος «αξιοσέβαστος άνθρωπος» δεν θα είχε βρεθεί σε αυτήν την κατάσταση, είπε ο πρωθυπουργός.

Η άγρια δολοφονία, που θυμίζει έντονα τον τρόπο που δολοφονήθηκε τον Μάϊο του 2020 ο Αμερικανός Τζορτζ Φλόυντ, επίσης από αστυνομικό, πυροδότησε κινητοποιήσεις και διαδηλώσεις σε ολόκληρη την Τσεχία. Οι εργαζόμενοι, οι νέοι και οι φτωχοί γέμισαν τους δρόμους της Τέλπιτσε και της Πράγας, διαδηλώνοντας ενάντια στην αστυνομική βία και τρομοκρατία. Κυριότερα αιτήματα που κυριάρχησαν: «Roma Lives Matter» και «Αντρέι Μπάμπις – εγκληματίας – δολοφόνος».

Η αστυνομική αυθαιρεσία και τρομοκρατία έχει αυξηθεί κατακόρυφα σε ολόκληρο τον πλανήτη. Αιτία  είναι η τεράστια κρίση που ταλανίζει ολόκληρο τον πλανήτη. Μια κρίση που δεν αντιμετωπίζεται με αύξηση των δαπανών για την υγεία, την ασφάλιση και ενίσχυση του βιοτικού επιπέδου των φτωχών και αδύναμων. Αντιθέτως, αντιμετωπίζεται με αυξήσεις δαπανών για τους κατασταλτικούς μηχανισμούς, δώρα – ενισχύσεις σε πλούσιους/επιχειρήσεις και καταπάτηση των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών των εργαζόμενων και των φτωχών.

Δεν μπορούμε να ανεχτούμε κανέναν άλλο εργαζόμενο, άνεργο, νέο, φτωχό νεκρό. Να βάλουμε τέλος στην κρατική τρομοκρατία και τις πολιτικές που θυσιάζουν τις ζωές μας. Με όπλα μας την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση, να υπερασπιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις τα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες μας. Να αγωνιστούμε ενάντια στη βαρβαρότητα, τη φτώχεια και την καταστολή. Για μια ζωή με Υγεία, Παιδεία, ελευθερία και αξιοπρέπεια.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


- ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΦΥΣΙΚΟΙ ΚΑΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ

- ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ