Δευτέρα 12 Ιουλίου 2021

ΣΤΑ ΥΨΗ Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ – ΑΥΞΗΜΕΝΟΣ Ο ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

 


Σύμφωνα με τη Eurostat ο μέσος όρος ανεργίας των νέων στην Ε.Ε βρίσκεται στο 17,3%, ωστόσο το αντίστοιχο ποσοστό στην Ελλάδα είναι υπερδιπλάσιο αγγίζοντας το 38,2% εξασφαλίζοντας μας την πρώτη θέση. Ταυτόχρονα, ο κίνδυνος φτώχειας του εργαζόμενου πληθυσμού στην Ε.Ε αυξήθηκε, καθώς μειώθηκε κατά 7% το μέσο εισόδημα απασχόλησης σε σύγκριση με το 2019. Συγκεκριμένα στην Ελλάδα, οι εργαζόμενοι έχασαν κατά μέσο όρο το 35% του μηνιαίου μισθού τους μέσα στη πανδημία ενώ, επίσημα, η συνολική ανεργία σταθεροποιείται στο 25%.


Η κυβέρνηση μετά την εγκληματική διαχείριση της πανδημίας προσπαθεί να μας πείσει για την επερχόμενη ανάπτυξη στηριζόμενη στα αμφιλεγόμενα πακέτα «ανάπτυξης» της Ε.Ε. Τα πακέτα αυτά έρχονται όχι για να φέρουν παραγωγικές επενδύσεις και αναζωογόνηση της οικονομίας αλλά για να ενισχύσουν το καθεστώς αποικίας χρέους και να γίνουν φαγοπότι για τις ελίτ. Συνοδεύονται από όρους που αποτελούν ένα νέο σκληρότερο μνημόνιο που θα πλήξει κάθε έννοια κράτους πρόνοιας και εργατικών δικαιωμάτων. 

Ο αντεργατικός νόμος Χατζηδάκη, ο αντιεκπαιδευτικός νόμος Κεραμέως – Χρυσοχοΐδη καθώς και το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο – έκτρωμα που έχει στα σκαριά η κυβέρνηση αποτελούν μια πρόγευση των όσων έπονται. Όλα αυτά την ίδια στιγμή που η κυβέρνηση ενισχύει και γιγαντώνει την ΕΛ.ΑΣ αντί για το Ε.Σ.Υ παρόλο που το τέταρτο κύμα βρίσκεται προ των πυλών.

Δεν υπάρχει χώρος για αυταπάτες! Κράτος και κυβέρνηση είναι αποφασισμένοι να θυσιάσουν τις ζωές μας στο βωμό της κρίσης. Με μαχητικότητα, αποφασιστικότητα και οργάνωση να υπερασπιστούμε συλλογικά τα δικαιώματα μας. Σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε σχολείο και σχολή να παλέψουμε για την ενίσχυση των εργαζομένων και των φτωχών, για τη ζωή και την αξιοπρέπειά μας.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


●ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ

●ΔΗΜΟΣΙΑ – ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

●ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ