Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΕ ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΩΝ

 



Σε νέο όργιο καταστολής επιδόθηκαν οι μισθοφόροι του Μητσοτάκη, αυτήν τη φορά ενάντια σε κατοίκους στα Κάτω Πατήσια. Την Παρασκευή 09/07, με αφορμή την απόφαση του δημάρχου Αθηναίων, Κώστα Μπακογιάννη, να εγκατασταθούν παιδιά της προσχολικής εκπαίδευσης σε κοντέινερ, δεκάδες κάτοικοι της περιοχής βγήκαν στον δρόμο. Η μόνη απάντηση που πήραν ήταν προπηλακισμοί και απρόκλητη επίθεση από τα πρωτοπαλίκαρα του Χρυσοχοΐδη. Οι συμμορίτες των ΜΑΤ δεν δίστασαν ακόμη και να σπρώξουν βίαια ηλικιωμένους που συμμετείχαν στην κινητοποίηση. 

Η άθλια πρόταση του Μπακογιάννη, η οποία υποτίθεται παρέχει στα παιδιά ένα «πρότυπο, σύγχρονο οικίσκο…όπου θα καλύπτονται οι εκπαιδευτικές ανάγκες», δεν είναι παρά μία επικοινωνιακή υποκρισία. Με στόχο να δημιουργήσει την ψευδαίσθηση ότι ο Δήμος Αθηναίων λειτουργεί ικανοποιητικά, ο δήμαρχος είναι διατεθειμένος να στριμώξει παιδιά ηλικίας 4-5 χρονών σε κοντέινερ χωρίς εγκαταστάσεις θέρμανσης, εξαερισμού κ.λπ. Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση διαμαρτυρήθηκαν γονείς και κάτοικοι των Κάτω Πατησίων, όταν αντιμετώπισαν τις ορδές των ΜΑΤ.

Δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε ωμές επιθέσεις από τις συμμορίες της ΕΛ.ΑΣ. μέσα στις γειτονιές μας. Το τελευταίο διάστημα η ασυδοσία και η βιαιότητα τη αστυνομίας δεν γνωρίζει όρια. Η κρίση και σήψη της ελληνικής οικονομίας, η νεοφιλελεύθερη οδός την οποία ακολουθεί πιστά η κυβέρνηση ΝΔ, θέλει να τσακίσει οποιαδήποτε φωνή αμφισβήτησης. Απεναντίας, βομβαρδίζει τους εργαζόμενους, τους νέους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα με μία σειρά από αντεργατικά και αντιεκπαιδευτικά νομοσχέδια. Πετσοκόβει τους προϋπολογισμούς για υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση, ενώ παράλληλα εντείνει την κρατική βία και τρομοκρατία εξοπλίζοντας συνεχώς την αστυνομία.

Απέναντι στην προσπάθεια επιβολής του δόγματος «Νόμος και Τάξη» εις βάρος των δικαιωμάτων μας, πρέπει να αντισταθούμε. Να οργανωθούμε και μέσα από μαζικούς αγώνες, διαδηλώσεις, επιτροπές σε κάθε γειτονιά να παλέψουμε ενάντια στην κυβέρνηση των χρεοκοπημένων, ενάντια στον βούρκο των νεοφιλελεύθερων επιθέσεων που απειλεί να μας καταπιεί. 


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΥΓΕΙΑ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ – ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ


●ΕΞΩ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ ΜΑΣ 

●ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΜΜΟΡΙΕΣ ΜΑΤ – ΟΠΚΕ – ΔΡΑΣΗ 

●ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ