Πέμπτη 8 Ιουλίου 2021

ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΠΡΟΑΝΗΓΓΕΙΛΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ


Νέες προκλητικές δηλώσεις έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφορικά με τη Δημόσια Υγεία και το ΕΣΥ. Ενώ βρισκόμαστε μέσα στην πανδημία, με τα θύματα του covid-19 να φτάνουν σχεδόν τις 13.000, ο πρωθυπουργός προανήγγειλε κλείσιμο νοσοκομείων. Σύμφωνα με τον ίδιο, «η πανδημία ανέδειξε πως έχουμε νοσοκομεία δύο ταχυτήτων», αλλά και πως έχουμε περιττά νοσοκομεία, τα οποία επιβαρύνουν το σύστημα υγείας. Δεν παρέλειψε μάλιστα να αναφέρει πως δεν γίνεται να έχουμε την απαίτηση να υπάρχει σε κάθε πόλη νοσοκομείο και να είναι αξιοπρεπές, αλλά και πως το αίτημα για προσλήψεις στην υγεία είναι ξεπερασμένο(!). Το μόνο που έχουμε να περιμένουμε είναι ακόμη περισσότερες ιδιωτικοποιήσεις στον τομέα της υγείας και συρρίκνωση του υγειονομικού χάρτη.

Παράλληλα, μία μόλις μέρα μετά τις αισχρολογίες περί υγειονομικού συστήματος, η κυβέρνηση αποδεικνύει τον ακραία νεοφιλελεύθερο προσανατολισμό της κάνοντας νέα γενναιόδωρη δωρεά στην Aegean, ύψους 120 εκατομμυρίων. Για άλλη μια φορά αποδεικνύεται η διάθεση της κυβέρνησης να ενισχύσει το κεφάλαιο και τους μεγαλοεπιχειρηματίες, ακόμα και αν αυτό σημαίνει κόστος σε ανθρώπινες ζωές. Κατά την διάρκεια της πανδημίας, ελάχιστα πραγματικά μέτρα πάρθηκαν. Το σύστημα υγείας εγκαταλείφθηκε πλήρως από την κυβέρνηση, ασθενείς πέθαιναν στα σπίτια τους και στους διαδρόμους των νοσοκομείων λόγω ελλείψεων σε ΜΕΘ, την ίδια στιγμή που πακτωλοί χρημάτων έρρεαν προς κανάλια, επιχειρήσεις και αστυνομία. Η βαθιά οικονομική κρίση δεν δίνει περιθώρια στην πλούσια ελίτ και τους υπηρέτες της, παρά να φυτοζωήσουν εις βάρος των εργαζομένων, των νέων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. 

Απέναντι σε αυτήν την κατάσταση, αυτόν τον βούρκο ιδιωτικοποιήσεων, καταστολής και θανάτου, μόνη απάντηση μπορούν να είναι οι αγώνες μας. Ενωμένοι στον δρόμο, εργαζόμενοι, άνεργοι και  νέοι, να αντισταθούμε στο τσάκισμα των δικαιωμάτων μας. Μέσα από αγώνες, διαδηλώσεις, απεργίες και καταλήψεις να επιβάλλουμε το δίκαιό μας, να ρίξουμε την κυβέρνηση της φτώχειας και της βίας. 


Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΥΓΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ - ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ


●ΔΗΜΟΣΙΑ-ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

●ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

●ΜΑΧΗΤΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ