Τρίτη 6 Ιουλίου 2021

ΚΑΤΑΡΡΕΕΙ Η ΨΥΧΙΑΤΡΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΘΡΙΑΣΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΜΑΖΙ OI ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΙΚΗ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΔΗΜΙΑΣ

 



Για άλλη μια φορά, τα ψέματα της κυβέρνησης ΝΔ περί «άψογης διαχείρισης» και της πανδημίας, έρχονται σε αντιπαράθεση με την τραγική κατάσταση που βρίσκονται τα νοσοκομεία της Ελλάδας. Οι αυτοσχέδιες ΜΕΘ, τα νοσοκομεία που έγιναν εν μια νυκτί κέντρα covid και τα πάμπολλα περιστατικά υποστελέχωσης ή στελέχωσής τους με ανειδίκευτο προσωπικό αποτελούν για τους ά(χ)ριστους της κυβέρνησης το μοναδικό «σχέδιο σωτηρίας». Άλλο ένα παράδειγμα είναι η Ψυχιατρική Κλινική του Θριάσιου Νοσοκομείου, στην οποία σύμφωνα με την καταγγελία του ΟΕΝΓΕ, εκατοντάδες ασθενείς νοσηλεύονται σε ράντζα που απλώνονται κατά μήκος όλου του κτηρίου (σε διαδρόμους, τραπεζαρίες, χώρους αναμονής κτλ.) ενώ, σύμφωνα με μαρτυρίες, ακόμα και έγκυος γυναίκα βρίσκεται «παρκαρισμένη» σε ράντζο σε εντελώς ακατάλληλο περιβάλλον. Εννοείται ότι υπό αυτές τις τραγικές συνθήκες κανένα ουσιαστικό μέτρο υγειονομικής προστασίας δεν μπορεί να ληφθεί και όλοι βρίσκονται εκτεθειμένοι.

Την στιγμή που τα κρούσματα αυξάνονται επικίνδυνα για ακόμη μια φορά, λόγω της καθυστέρησης των εμβολιαστικών προγραμμάτων και του απότομου «ανοίγματος» της αγοράς και του τουρισμού, οι νεοφιλελεύθεροι συνεχίζουν να δείχνουν ξεδιάντροπα το που κατευθύνονται τα εγκληματικά σχέδια τους. Εξακολουθούν να δίνουν πακτωλούς κρατικού χρήματος σε επιχειρήσεις και μηχανισμούς καταστολής, ενώ αποφάσισαν να χαρίσουν και 199,9 εκ. ευρώ στην Fraport Greece και 307. εκ. στον Αερολιμένα. 

Η λεγόμενη «έξοδος από το τούνελ» εξακολουθεί να αφήνει πίσω της χιλιάδες νεκρούς, το ΕΣΥ συνεχίζει να καταρρέει, ενώ τα εργατικά και τα δημοκρατικά μας δικαιώματα απειλούνται κάθε μέρα, με νομοσχέδια που εμφανίζονται και ψηφίζονται εν μια νυκτί. 

Στους  δρόμους να σπάσουμε στην πράξη την τρομοκρατία και να δώσουμε ένα τέλος στην αναποτελεσματικότητα της κυβέρνησης ΝΔ. Πρέπει να διεκδικήσουμε το δικαίωμα μας στην υγεία με τους αγώνες μας στους δρόμους, στις πλατείες και στις γειτονιές. Εργαζόμενοι, άνεργοι, νεολαία και φτωχά λαϊκά στρώματα να οργανωθούμε και να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

•ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΙΩΝ

•ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ