Κυριακή 7 Ιουλίου 2024

ΤΟ ΚΑΤΑΚΡΗΜΝΙΣΜΑ ΤΟΥ Ε.Σ.Υ. ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Η διάλυση του ΕΣΥ διογκώνεται όπως υποδεικνύει η εντεινόμενη υποστελέχωση των κέντρων υγείας. Στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που βγήκαν στην επιφάνεια δείχνουν ότι παρά την αύξηση των μηχανημάτων στις δομές πρωτοβάθμιας υγείας, υπάρχει μια συνεχής μείωση εργατικού δυναμικού σε γιατρούς, νοσηλευτές, αλλά και προσωπικό ευρύτερα. Συγκεκριμένα οι γιατροί το 2022 ήταν 3.513, ενώ το 2023 μειώθηκαν και έφτασαν στους 3.388 ( -3,56% ), οι νοσηλευτές από 5.153 που ήταν το ‘22, μειώθηκαν σε 5.098 ( -1,07% ), ενώ οι υπόλοιποι εργαζόμενοι το 2022 ήταν 5.153 και το 2023 ο αριθμός έφτασε στους 5.098 ( -2,28%). Συνολικά τα τελευταία 11 χρόνια οι μόνιμοι εργαζόμενοι του Υπουργείου Υγείας (στη πλειοψηφία τους υγειονομικοί) έχουν μειωθεί κατά 25%.

Ταυτόχρονα οι ασθενείς καλούνται να πληρώσουν στα απογευματινά χειρουργεία προκειμένου να έχουν έστω μια ελπίδα να επιζήσουν αφού οι ουρές στα πρωϊνά είναι απαγορευτικές. Παράλληλα εκεί κατευθύνονται η χρηματοδότηση και το προσωπικό αφού στόχος της κυβέρνησης είναι η μετατροπή της περίθαλψης σε ακριβό εμπόρευμα. Το ξεπούλημα δηλαδή του ΕΣΥ και η μετατροπή του σε κέντρο κερδοφορίας για τους «γνωστούς άγνωστους» επιχειρηματίες. Ακόμα και μετά τις εκατόμβες νεκρών που έχουν φέρει οι ιδιωτικοποιήσεις (Τέμπη, πανδημία κλπ) είναι ηλίου φαεινότερων πως δεν σκοπεύουν να σταματήσουν.

Μοναδικός στόχος της ΝΔ και των νεοφιλελεύθερων σκυλιών της παραμένει ο ίδιος. Από την μία να διαλύσει και ύστερα να ξεπουλήσει οτιδήποτε υπάρχει που είναι ακόμα δημόσιο και δωρεάν, ενώ από την άλλη πως να συνεχίσει να ξεζουμίζει τα φτωχά λαϊκά στρώματα, τους εργαζόμενους και τους νέους μέσω της φορολογίας, της ακρίβειας και της εντατικοποίησης της εργασίας χωρίς δικαιώματα. Την ίδια στιγμή δίνει υπέρογκα ποσά στους μηχανισμούς καταστολής και στον στρατό, ενώ δεν παύει να εξοπλίζει συνεχώς την Ουκρανία και ταυτόχρονα να τάσσεται υπέρ του Σιωνιστικού Ισραήλ που πνίγει στο αίμα το λαό της Παλαιστίνης.

Είναι αδίστακτοι και πρέπει να τους σταματήσουμε. Οι εκλογές έδειξαν πως είναι μια ισχνή μειοψηφία. Οι πολιτικές τους μόνο θάνατο και καταστροφή φέρνουν. Εμείς είμαστε αυτοί που πρέπει να τους ρίξουμε. Με όπλα μας τους συλλόγους, τα σωματεία και τις επιτροπές μας, να οργανωθούμε και να τους στείλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας πριν να είναι πολύ αργά.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

· ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΟΛΟΥΣ

· ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

· ΚΑΤΩ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ