Τετάρτη 3 Ιουλίου 2024

Η δολοφονική κυβέρνηση Νετανίαχου συνεχίζει τα σχέδια της για τον αφανισμό των Παλαιστινίων.

Οι φρικαλεότητες στην λωρίδα της Γάζας μοιάζουν ατελείωτες, εικόνες βγαλμένες από τους χειρότερους εφιάλτες γίνονται πραγματικότητα. Οι στοίβες των πτωμάτων όλο και ψηλώνουν, η τελευταία επίθεση στο προσφυγικό καταυλισμό Burei στις 28/06 από ισραηλινά αεροσκάφη, δολοφόνησε 3 γιατρούς, 4 αμάχους μεταξύ τους γυναικόπαιδα και τραυμάτισε άλλους 12 πολίτες. Οι νεκροί πλέον πλησιάζουν τους 37.000 χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίες βομβιστικές επιθέσεις όπως, στην περιοχή Al-Barka της Deir al-Balah στην κεντρική Γάζα. Επιπλέον, ο υπουργός Οικονομικών του Ισραήλ, Bezalel Smotrich, δήλωσε πως θα συνεχίσει τους δολοφονικούς εποικισμούς στην Δυτ. Όχθη εκτοπίζοντας παλαιστίνιους από τα σπίτια τους ως «τιμωρία» για τη δράση Παλαιστινιακών οργανώσεων σε όλο το κόσμο που κινούνται ενάντια στο Ισραήλ.

Βγαλμένα από την κόλαση του Δάντη τα βασανιστήρια των Παλαιστινίων δεν έχουν τελειωμό. Το NRC ανακοίνωσε ότι το 83% του πληθυσμού στην Παλαιστίνη δεν έχει πρόσβαση σε τρόφιμα, το 57% δεν έχει καθαρό νερό, το 52% δεν έχει πρόσβαση σε στέγη και ακόμα και ένα προσωρινό καταφύγιο μοιράζεται για 9 άτομα. Σε αυτή τη επίδειξη αγριανθρωπισμού, η κυβέρνηση Νετανιάχου αντικαθιστά κάθε συζήτηση για εκεχειρία σε μια ολομέτωπη επιχείρηση εθνοκάθαρσης της Παλαιστίνης.

Η συνειδητοποίηση αυτής της ζοφερής πραγματικότητας ήταν που πυροδότησε μια σειρά από διαδηλώσεις και καταλήψεις αλληλεγγύης σε όλο το κόσμο, με πιο πρόσφατες τις καταλήψεις σε αμερικάνικα πανεπιστήμια . Η απαίτηση όλων για την δικαίωση του αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για ζωή, ελευθερία και ανεξαρτησία έχει αναγκάσει χώρες όπως την Ισπανία, τη Νορβηγία, την Ιρλανδία και τη Σλοβενία να αναγνωρίσουν το Παλαιστινιακό κράτος, έστω και τυπικά. Ταυτόχρονα η δικιά μας κυβέρνηση συνεχίζει να στηρίζει αμετανόητα το κράτος δολοφόνο του Ισραήλ, να χρησιμοποιεί τις βάσεις σαν ορμητήρια, να συλλαμβάνει και να απελαύνει φοιτητές που «τολμούν» να δηλώνουν τη στήριξη τους στη Παλαιστίνη. Ακόμα και εντός του Ισραήλ έχουν ξεσπάσει διαδηλώσεις με διάρκεια ενάντια στη πολιτική του Νετανιάχου που συνεχίζει το πόλεμο για το δικό του πολιτικό όφελος.

Μόνο η διεθνιστική αλληλεγγύη και ο κοινός αγώνας των λαών μπορεί να βάλει τέλος στη φρίκη του πολέμου. Πρέπει να οικοδομήσουμε ένα ισχυρό αντιπολεμικό κίνημα όχι μόνο για να σταματήσουμε τις σφαγές σε Ουκρανία, Παλαιστίνη κλπ. αλλά και επειδή είναι ο μόνος τρόπος να εξασφαλίσουμε πως δεν θα πεταχτούμε και εμείς στη δίνη του πολέμου.




ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΌΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

  • ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ
  • ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ – ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
  • ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ