Πέμπτη 11 Ιουλίου 2024

Πάτρα: φωτιά μέσα στην πόλη και σε Νοσοκομείο!

«Θρίλερ» έζησαν και οι κάτοικοι της Πάτρας στις 9/7 καθώς το μεσημέρι ξέσπασε μεγάλη πυρκαγιά στην περιοχή του Γηροκομείου. Η πυκνή βλάστηση της περιοχής, οδήγησε γρήγορα τη φωτιά να απειλεί το Κωνσταντοπούλειο Ίδρυμα (οίκος ευγηρίας) και το Καραμανδάνειο παιδιατρικό νοσοκομείο, όπου και πραγματοποιήθηκαν εκκενώσεις ηλικιωμένων και νοσηλευόμενων παιδιών! To Καραμανδάνειο μάλιστα σώθηκε στο παρά πέντε, με το προσωπικό του να αναλαμβάνει ρόλο - πυροσβέστη, ενώ ολόκληρος ο 3ος όροφος καταστράφηκε.

Για μία ακόμα φορά βλέπουμε τον κρατικό μηχανισμό να αποτυγχάνει, αυτή τη φορά εντός του αστικού ιστού, γεγονός που φυσικά απορρέει απ’ την υποχρηματοδότηση σε μέτρα πυρόσβεσης και πυροπροστασίας (153.000 ευρώ για την Πολιτική Προστασία Δήμου Πατρέων με τις ανάγκες να ξεπερνούν το 1 εκ. ευρώ). Αφήνει τον κόσμο στη μοίρα του και δεν παίρνει καν μέτρα πρόληψης σε κρίσιμες υποδομές όπως το Παιδιατρικό Νοσοκομείο (1 από τα 4 στη χώρα συνολικά).

Από την αρχή του καλοκαιριού έχουμε περίπου 2.000 πυρκαγιές χωρίς να είμαστε ούτε στα μισά της αντιπυρικής περιόδου και στατιστικά-ρεκόρ όπως πενήντα πυρκαγιές σε ένα 24ωρο! Οι δηλώσεις της κυβέρνησης αφορούν μόνο την «κλιματική κρίση που είναι εδώ» και καμία αναφορά για αντιπυρικά μέτρα που χρειάζονται. Από την άλλη, το ήδη καταπονημένο σύστημα Υγείας έχει τώρα να αντιμετωπίσει ζημιές υποδομών και εξοπλισμού, χρήματα που μάλλον δεν προβλέπονται μπροστά στο σχέδιο ιδιωτικοποίησης και ξεπουλήματος των δημόσιων αγαθών.

Δεν θα αφήσουμε άλλο ατιμώρητη αυτή την πολιτική που μας καίει, μας πνίγει και μας δολοφονεί! Με μαζικούς, ανυποχώρητους αγώνες σε κάθε σύλλογο, χώρο δουλειάς και γειτονιά να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας, σε αυτό το μαύρο καθεστώς-Μητσοτάκη που απειλεί τις ζωές μας!

 ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΑΠΌΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

  •  ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΟΛΟΥΣ
  •  ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΑ ΜΕΤΡΑ
  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΔΑΣΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ - ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ