Δευτέρα 25 Μαρτίου 2024

Νέα χαράτσια στο ΕΣΥ

 

Ο Άδωνης Γεωργιάδης κατέθεσε ένα νέο νομοσχέδιο προς διαβούλευση, το οποίο έχει 2 μέρη που θα στερήσουν μακροπρόθεσμα την ιατρική περίθαλψη από χιλιάδες οικογένειες. Αρχικά οι ασθενείς θα υποχρεούνται να πληρώνουν συμμετοχές και για τις πιο βασικές υπηρεσίες, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται η κατεύθυνση ιδιωτικοποίησης της υγείας αφού πλέον οι γιατροί του ΕΣΥ  θα μπορούν να ανοίγουν ιδιωτικά ιατρεία ή και να απασχολούνται παράλληλα σε ιδιωτικές κλινικές ή/και το αντίστροφο, μετατρέποντας έτσι τα δημόσια νοσοκομεία σε χώρο διαφήμισης των ιδιωτικών ιατρείων.

Το νέο νομοσχέδιο αποκρυσταλλώνει πεντακάθαρα την μανία της κυβέρνησης Μητσοτάκη για την ολική ιδιωτικοποίηση της Υγείας. Αυτό το νομοσχέδιο ξεκινάει με χαράτσια που θα πληρώνουμε για βασικές υπηρεσίες του ΕΣΥ, όπως 1 ευρώ για κάθε εξέταση βιολογικών υγρών (αίμα και ούρα), 3 ευρώ για κάθε ακτινολογική εξέταση (αξονική, μαγνητική, ακτινογραφία), αλλά και 5 ευρώ για το εμβόλιο Covid - Sars. Στη συνέχεια επιτρέπει σε γιατρούς του ΕΣΥ να έχουν δικά τους ιδιωτικά ιατρεία, το οποίο μέχρι πρότινος ήταν παράνομο. Αυτό θα επιτρέψει στον ιδιωτικό τομέα να εισχωρεί όλο και πιο βαθιά στο δημόσιο. Ακόμα και ένας γιατρός με τις καλύτερες προθέσεις όταν δουλεύει σε ένα πλήρως υποστελεχωμένο και υποχρηματοδοτούμενο νοσοκομείο δε θα έχει άλλη επιλογή από το να παραπέμψει έναν ασθενή στο δικό του ιατρείο ή τη κλινική στην οποία δουλεύει παράλληλα. Έτσι εκ των πραγμάτων το ΕΣΥ μετατρέπεται σε μια υπηρεσία παράπεμψης ασθενών/πελατών στους ιδιώτες της υγείας.

Μεθοδικά και σταδιακά η κυβέρνηση Μητσοτάκη ξηλώνει καθημερινά τον δωρεάν χαρακτήρα του ΕΣΥ, θέλοντας να προχωρήσουν στην πλήρη ιδιωτικοποίηση του. Αύτη η εγκληματική κυβέρνηση έχει βάλει σαν άμεσο στόχο να ιδιωτικοποιήσει κάθε κοινωνικό πλούτο, τον οποίο έχει συσσωρεύσει με μόχθο και αγώνες οι εργαζόμενοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Είναι διατεθειμένη να ξεπουλήσει έναντι πινακίου φακής κάθε κοινωνικό αγαθό στους ιδιώτες χωρίς να τους ενδιαφέρει, αν αυτά θα είναι προσβάσιμα, λειτουργικά και ασφαλή για τους εργαζομένους, την νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα(ΔΕΗ, Νερό, τραίνα, κ.λπ.). 

Δεν θα τους επιτρέψουμε να συνεχίσουν τις εγκληματικές πολιτικές τους! Μέσα από δομές αυτοοργάνωσης, μαζικές κινητοποιήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας θα δημιουργήσουμε έναν αγώνα διαρκείας ώστε να επιβάλουμε τις κοινωνικές μας ανάγκες ενάντια στην δολοφονική βαρβαρότητα της αγοράς και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ 

· ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΟΛΟΥΣ

· ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

· ΚΑΤΩ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ