Τετάρτη 20 Μαρτίου 2024

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΚΗ ΤΩΝ 25 ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΤΟΥ 2020

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το δικαστήριο για τη δίκη των 25 φοιτητών είχε σημαντική μαζικότητα και στηρίχθηκε από 13 φοιτητικούς συλλόγους, την ΟΚΔΕ και την επιτροπή υπεράσπισης των 25 διωκόμενων φοιτητών, ενώ καλύφθηκε και από τα τοπικά Μ.Μ.Ε. Σχεδόν 4 χρόνια μετά το κρεσέντο καταστολής και τρομοκρατίας της 17ης Νοέμβρη του 2020, οι 25 φοιτητές διώκονται ακόμα με χαλκευμένες κατηγορίες και επιβαρύνονται με εκδικητικά πρόστιμα των 900 ευρώ έκαστος. Η συνέχιση αυτής της εκδικητικής επίθεσης ενάντια σε αγωνιστές πλαισιώνεται από μια συνολική σκλήρυνση του καθεστώτος Μητσοτάκη που καταστέλλει, περνάει νόμους που απορρίπτει σύσσωμη η κοινωνία (νόμος Πιερακκάκη) και αφήνει ατιμώρητους κάθε λογής εγκληματίες και δολοφόνους (Τέμπη, παιδοβιαστές κλπ.).

Η δίκη κατέληξε σε εκ νέου αναβολή  λόγω της αποχής των δικηγόρων οι οποίοι δίνουν και αυτοί αγώνα ενάντια στο νέο ποινικό κώδικα που έχει περάσει η κυβέρνηση. Η αλληλεγγύη και η ενότητα, μαζί με ένα σχέδιο αγώνων, είναι τα μόνα εργαλεία που μπορούν να βάλουν φρένο στις προσπάθειες του κράτους να τρομοκρατήσει οποιονδήποτε τολμά να καταγγέλλει τις εγκληματικές πολιτικές που εφαρμόζονται σήμερα. Να παλέψει ενάντια στις λογικές του κέρδους και των ιδιωτικοποιήσεων που οδήγησαν στο έγκλημα στα Τέμπη και το συγκαλύπτουν ακόμα και σήμερα παρά τη τεράστια κοινωνική κατακραυγή (1,35 εκατ. υπογραφές απαιτούν άρση ασυλίας πολιτικών προσώπων). Που διαλύουν την παιδεία και τη μετατρέπουν σε εμπόρευμα. Που μετατρέπουν σε επιχείρηση το ΕΣΥ και κοστολογούν την ανθρώπινη ζωή. Η υπεράσπιση αυτού του αγώνα με κάθε μέσο, σημαίνει πάλη ώστε να μη νομιμοποιηθεί η καταστολή και η καταπάτηση των δικαιωμάτων μας. Σημαίνει υπεράσπιση κάθε μελλοντικού αγώνα.

Όλες οι κυβερνήσεις και τα αστικά επιτελεία οικοδομούν ένα μαύρο κράτος καταστολής και τρομοκρατίας. Δεν είναι τυχαίο πως αμέσως μετά την ψήφιση του εκτρωματικού νόμου για τα ΑΕΙ η κυβέρνηση έσπευσε να στείλει τα ΜΑΤ  και τα ΕΚΑΜ (!) σε ΑΠΘ και ΦΕΠΑ προχωρώντας συνολικά σε 53 συλλήψεις. Αυτό είναι το μόνο μέσο με το οποίο μπορεί η κυβέρνηση να επιβάλει την εκτρωματική πολιτική της. Αυτός ο αυταρχισμός μόνο χειρότερος μπορεί να γίνει το επόμενο διάστημα. Αυτή είναι η «σταθερότητα» που μας υπόσχονται. Ενάντια σε αυτό το καθεστώς πρέπει να συνεχίσουμε και να ενισχύσουμε τον αγώνα μας.

Ως Επιτροπή των 25 Διωκόμενων Φοιτητών ευχαριστούμε θερμά όλους όσους παρευρέθηκαν στην συγκέντρωση αλληλεγγύης, τις οργανώσεις, τους φορείς (σωματεία, συλλόγους κλπ.) και κάθε έναν ξεχωριστά, ή/και όσους μας στήριξαν οικονομικά ή/και με ψηφίσματα αλληλεγγύης σε όλο αυτό το διάστημα. Μαζί να συνεχίσουμε στο δρόμο του Νοέμβρη, με διαδηλώσεις, απεργίες, καταλήψεις, να υπερασπιστούμε τα δικαιώματα και τις κατακτήσεις μας και να ανατρέψουμε την εγκληματική κυβέρνηση που μας εξαθλιώνει.

 

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

  • ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΑΛΚΕΥΜΕΝΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ,
  • ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ!

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ 25 ΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ