Δευτέρα 18 Μαρτίου 2024

ΕΙΣΒΟΛΗ ΜΑΤ ΚΑΙ ΕΚΑΜ ΣΤΟ ΑΠΘ – 49 ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ

Το Σάββατο 16/3 η κυβέρνηση της ΝΔ προχώρησε σε νέο κρεσέντο καταστολής στέλνοντας τα ΜΑΤ και τα ΕΚΑΜ (!) να εισβάλλουν στο ΑΠΘ και να συλλάβουν σαν στυγνούς εγκληματίες 49 φοιτητές, οι οποίοι απλά πραγματοποιούσαν εκδήλωση με μουσική εντός του πανεπιστημίου. Τα ΜΑΤ προπηλάκισαν μέχρι και καθηγητές οι οποίοι όπως δήλωσαν δε παρατήρησαν καμία απόπειρα διάρρηξης όπως επικαλείται ο πρύτανης για να δικαιολογήσει το κάλεσμα της αστυνομίας. Όλες τις επόμενες μέρες έχουν οργανωθεί διαδηλώσεις αλληλεγγύης απαιτώντας άμεση απόσυρση των κατηγοριών.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη αμέσως μετά τη πραξικοπηματική ψήφιση του νόμου Πιερρακάκη, παρά και ενάντια στη συνολική κοινωνική απόρριψη του, έρχεται να τρομοκρατήσει τους φοιτητές προσπαθώντας να εδραιώσει το καθεστώς «νόμος και τάξη» μέσα στα πανεπιστήμια. Στη πραγματικότητα δε πρόκειται για καμία εξάρθρωση «εγκληματικών στοιχείων» αλλά για μια απόπειρα να ξεριζώσει την Άκρα Αριστερά από τα πανεπιστήμια (κυρίως στέκια αυτού του χώρου χτυπήθηκαν). Αυτός είναι άλλωστε και ένας διαχρονικός στόχος της κυβέρνησης, όπως διαλαλούσε ο Άδωνις Γεωργιάδης πριν τη ψήφιση του νομοσχεδίου για τη τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Μπορεί η κυβέρνηση να μιλάει για μια νίκη της μετά τη ψήφιση του νομοσχεδίου, όμως οι δεκάδες χιλιάδες στους δρόμους έδειξαν πως η εξουσία της είναι απονομιμοποιημένη στα μάτια της πλειοψηφίας της κοινωνίας. Για αυτό και δεν έχει άλλη επιλογή από το να καταφεύγει στη βία και τη καταστολή για να επιβάλει τους νόμους της. Οι απανωτές αποτυχίες της σε μια σειρά από μέτωπα (Τέμπη, αγρότες, νέος ποινικός κώδικας κ.ά.) έχουν συσσωρευτεί στην συνείδηση των εργαζομένων και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων που καταλαβαίνουν πως κυβερνάει μια μαφία που μετατρέπει ακόμα και το Σύνταγμα σε κουρελόχαρτο και αφήνει ατιμώρητους δολοφόνους, παιδοβιαστές, μαφιόζους κλπ.

Ως εδώ. Δε μπορούμε να κάνουμε άλλο τα στραβά μάτια μπροστά στα εγκλήματα που πραγματοποιεί αυτή η κυβέρνηση πάνω στις πλάτες μας. Πρέπει να οργανώσουμε τον αγώνα μας μέσα από τις δομές αυτοοργάνωσης μας και με μαχητικά μέσα πάλης και αιτήματα που να ενώνουν όλη τη κοινωνία (φοιτητές εργαζόμενους κλπ.) να ανατρέψουμε αυτή την δολοφονική πολιτική που τσακίζει τις ζωές και το μέλλον μας.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ – ΚΑΜΙΑ ΔΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 16 – ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
  • ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΚΑΤΩ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ