Κυριακή 17 Μαρτίου 2024

ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΝΙΚΗ - ΝΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΠΙΕΡΡΑΚΑΚΗ

Το φοιτητικό κίνημα βρίσκεται στην 9η εβδομάδα συνεχόμενων συνελεύσεων, καταλήψεων και διαδηλώσεων. Μετά από την μαζική απεργία στις 28 Φεβρουαρίου καλέστηκε πανελλαδική διαδήλωση στις 8 Μάρτη την ημέρα ψήφισης του νομοσχέδιου. Την ημέρα αυτήν έγινε ακόμα μεγαλύτερος «σεισμός» από ότι στην  προηγούμενη πανελλαδική διαδήλωση στις 8/2 καθώς υπήρχε ακόμα πιο  ισχυρή παρουσία των φοιτητών και εργαζομένων που έδειξαν την δύναμη του φοιτητικού κινήματος.

Με πάνω από 30.000 φοιτητές και εργαζομένους στον δρόμο, η κυβέρνηση έστειλε τα ΜΑΤ που επιτέθηκαν βίαια στους διαδηλωτές τραυματίζοντας 9 φοιτητές με έναν από αυτούς να μεταφέρεται στο νοσοκομείο με ανοιγμένο κεφάλι. Ακόμα έκαναν χρήση χημικών και συνολικά έγιναν 14 προσαγωγές κα 3 συλλήψεις. Η καταστολή είναι η μόνη απάντηση που μπορεί να δώσει η κυβέρνηση απέναντι στην συνολική απόρριψη του νόμου από την κοινωνία προκειμένου να τρομοκρατήσει όσους αγωνίζονται. Όμως η καταστολή δεν μας τρομοκράτησε κρατήσαμε τα μπλοκ μας και συνεχίσαμε την διαδήλωση πραγματοποιώντας συγκέντρωση έξω από την Βουλή την ώρα που ψηφιζόταν  το νομοσχέδιο.

Ούτε η καταστολή ούτε οι απειλές της κυβέρνησης μπορούν να μας τρομοκρατήσουν καθώς όλη η κοινωνία έχει καταλάβει τι φέρνει αυτός ο νόμος που ψηφίστηκε. Δεν σημαίνει μόνο ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστήμιων αλλά περισσότερο αφορά την διάλυση των δημοσίων. Από εδώ και πέρα μπαίνει η λογική της οικονομικής «αυτοτέλειας» των ΑΕΙ, το οποίο σημαίνει ιδιώτες και δίδακτρα παντού άρα ένας ταξικός αποκλεισμός του μεγαλύτερου μέρος της κοινωνίας από την εκπαίδευση. Αυτή είναι η λύση τους στην βαθιά κρίση που βιώνει η ελληνική κοινωνία, δηλαδή το ξεπούλημα και η ιδιωτικοποίηση όλων των δημοσίων αγαθών. Με αυτόν τον τρόπο θέλουν να φορτώσουν τα βάρη της κρίσης στους ώμους των εργαζομένων και της νεολαίας.

Μπορούμε να νικήσουμε. Μόνη λύση ο αγώνας διάρκειας μέχρι τη νίκη. Παρόλο που ψηφίστηκε το νομοσχέδιο πρέπει να παλέψουμε μέχρι να ανατραπεί. Πολλά νομοσχέδια που είχαν ψηφιστεί τελικά δεν εφαρμόστηκαν στην πράξη μετά από αγώνες φοιτητών και εργαζομένων. Αυτό σημάνει ενίσχυση και οργάνωση των κέντρων αγώνα. Πρέπει να συνεχίσουμε τις εβδομαδιαίες συνελεύσεις, καταλήψεις και διαδηλώσεις με προσπάθεια να μαζικοποιηθούν ακόμα περισσότερο, ενώνοντας τον αγώνας μας με εργαζομένους, μαθητές και αγρότες.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 16 – ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
  • ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
  • ΚΑΤΩ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ