Δευτέρα 1 Απριλίου 2024

ΝΕΟΣ ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ : Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΦΤΩΧΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΣΤΟ 70%

Με βάση τις έρευνες του Κεντρου προγραμματισμού και Οικονομικών Ερευνών (ΚΕΠΕ)  σημειώνεται τρομακτική μείωση μισθών και καταθέσεων σε σχέση με τις αυξήσεις των τιμών και του κόστους ζωής στην Ελλάδα. Επιφανειακά φαίνεται πως ο μέσος ετήσιος μισθός αυξήθηκε στην Ελλάδα κατά 3,8% το 2022. Βέβαια αν συμπεριλάβουμε γενικά τις αυξήσεις των τιμών σε σχέση με τις τιμές του 2015 τότε ο μέσος μισθός πέφτει κατά 5,1%, ενώ στην ΕΕ μειώνεται κατά 3,8%. Βέβαια από το 2009 όπου ο μέσος μισθός βρισκόταν σε υψηλά επίπεδα παρατηρείται αθροιστική καθίζηση 22,85% το 2022, ενώ στην ΕΕ αυξάνεται κατά 34,40%.

Συμπληρωματικά το ποσοστό αποταμίευσης των ελληνικών νοικοκυριών επανέρχεται το 2022 σε αρνητικά επίπεδα, στο -4,03%. Ενδεικτικά είναι τα στοιχεία του Ταμείου Εγγύησης Καταθέσεων και Επενδύσεων (ΤΕΚΕ) πως το 0,7% των Ελλήνων καταθετών έχει αποταμιεύσεις στις ελληνικές τράπεζες άνω των 100.000 ευρώ, ενώ το 72,5% των καταθετών διατηρεί καταθέσεις έως και 1.000 ευρώ.

Έτσι αναπτύσσεται η Ελλάδα 2.0 του Κυριάκου Μητσοτάκη. Από τη μια εκτίναξη συνολικά του κόστους ζωής σε όλα τα επίπεδα (μεταφορές, σίτιση, ενέργεια κ.α) και από την άλλη καταλήστευση κάθε δημόσιας και κοινωνικής δομής. Έτσι πλέον τα νοσοκομεία λειτουργούν σαν επιχειρήσεις, πλήρως υποστελεχωμένα, που για να χειρουργηθεί ένας ασθενής χωρίς να περιμένει στις λίστες για μήνες πρέπει να πληρώνει στα απογευματινά χειρουργεία. Τρομακτικό είναι το ποσοστό του 36% των ασθενών που δηλώνει πως δε λαμβάνει αγωγή την ώρα που πρέπει. Την ίδια ακριβώς πολιτική ακολουθούν για κάθε κοινωνικό αγαθό, όπως ακριβώς έδειξε η πλήρως αντισυνταγματική κατάργηση του Άρθρου 16 που φέρνει ο νόμος Πιερρακάκη και επιχειρεί να επιβάλει ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια και στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Δεν έχει κανένα «δικαίωμα» μια ισχνή μειοψηφία να φτωχοποιεί το 70% της κοινωνίας! Είναι πλέον ζήτημα επιβίωσης το να απαντήσουμε σε αυτές τις επιθέσεις. Μέσα από την αυτοοργάνωση μας σε συλλόγους, σωματεία να ενώσουμε τους εργαζόμενους τους νέους και τα φτωχά λαϊκά στρώματα πάνω σε έναν αγώνα διαρκείας. Έτσι θα επιβάλλουμε τις ανάγκες μας ενάντια σε κάθε νεοφιλελεύθερη πολιτική.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ·

· ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

· ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

· ΚΑΤΩ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ