Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου 2024

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ – ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ

Παρά το γεγονός πως στη χώρα μας εργαζόμενοι και φοιτητές πραγματοποιούν μια σειρά από μαζικούς αγώνες (φοιτητικές καταλήψεις, αγροτικές κινητοποιήσεις κλπ.), ταυτόχρονα συνεχίζουν να στηρίζουν τον δίκαιο αγώνα του Παλαιστινιακού λαού για απελευθέρωση από τη σιωνιστική τρομοκρατία του Ισραήλ. Στις 17/2 όπως και κάθε Σάββατο καλέστηκαν μαζικές πορείες αλληλεγγύης σε όλη την Ελλάδα οι οποίες αποδεικνύουν πως ούτε για ένα  λεπτό δε ξεχνάμε τη γενοκτονία που συνεχίζει να πραγματοποιείται στη Παλαιστίνη. Μέχρι σήμερα υπάρχουν 28.576 καταγραμμένοι δολοφονημένοι Παλαιστίνιοι, εκ των οποίων το 70% είναι γυναίκες και παιδιά, έχουν τραυματίσει 68.291, ενώ αγνοούνται περίπου 6.000 κάτω από τα ερείπια των βομβαρδισμένων σπιτιών.

Αυτή η στήριξη συνεχίζεται σε όλο τον υπόλοιπο κόσμο, με τις πιο αντιδραστικές κυβερνήσεις να απαντούν με καταστολή. Στο Λονδίνο 250.000 διαδήλωσαν απαιτώντας κατάπαυση του πυρός στη Γάζα. 11 διαδηλωτές συνελήφθησαν κατά τη διάρκεια πορείας. Αλλά και σε πολλές άλλες πόλεις στο κόσμο (όπως η Μαδρίτη, η Ιστανμπούλ, η Πράγα το Δουβλίνο κ.α.) συνεχίζουν να γεμίσουν οι δρόμοι με παρόμοια συνθήματα.

Η Ελλάδα έχει πάρει μια από τις αντιδραστικότερες στάσεις στήριξης αυτής της γενοκτονίας, δηλώνοντας ανοιχτά τη διαθεσιμότητα της για τη στήριξη του Ισραήλ και του ΝΑΤΟ στη περιοχή. Με αυτό το σκεπτικό προετοιμάζει από μέρα σε μέρα την αποστολή της φρεγάτας «ΥΔΡΑ» στην Ερυθρά Θάλασσα για να περιφρουρεί τα ΝΑΤΟικά πλοία αλλά και να επιτεθεί σε κάθε σύμμαχο της Παλαιστίνης, όπως τους Χούθι. Η κυβέρνηση Μητσοτάκη, πέρα από την ακραία φτωχοποίηση και τη κατάργηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και της νεολαίας, είναι αποφασισμένη να μας πετάξει μέσα στη δίνη του πολέμου μόνο και μόνο για να δώσει πειστήρια «αφοσίωσης» στις ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ.

Για να ενισχύσουμε τον αγώνα των Παλαιστινίων θα πρέπει να χτυπήσουμε την δικιά μας κυβέρνηση ώστε να καταργηθεί ο άξονας Ελλάδας – Ισραήλ και να διακοπεί κάθε συνεργασία με το ισραηλινό κράτος. Μόνο με μαχητικά μέσα πάλης σε χώρους δουλειάς, σχολές και γειτονιές μπορούμε να βάλουμε ένα φρένο στη συμμετοχή της χώρας μας σε αυτή τη σφαγή.

 

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΌΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

 

  • ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ
  • ΚΑΜΙΑ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ – ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
  • ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ