Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου 2024

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ 16: ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ – ΑΓΩΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ


Το φοιτητικό κίνημα διανύει την 7η εβδομάδα γενικών συνελεύσεων, καταλήψεων και διαδηλώσεων έχοντας σημειώσει σημαντικές επιτυχίες με μία από αυτές να είναι η πανελλαδική κινητοποίηση στις 08/02 στην Αθήνα, όπου έδωσε ένα μεγάλο χαστούκι στην κυβέρνηση. Οι προσπάθειες της κυβέρνησης να καταστείλει τον αγώνα είτε με τους «γαλάζιους» εκπροσώπους της ΔΑΠ, είτε με τα ΜΑΤ, είτε με την τρομοκρατία της τηλεεξεταστικής και των "χαμένων εξαμήνων" είναι φανερό πως δεν μας τρομοκρατούν ούτε βάζουν φρένο στο φοιτητικό κίνημα. Η μαζικότητα στις συνελεύσεις συνεχίζει και αναδεικνύεται όπως και στις διαδηλώσεις. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση τολμάει να καταθέτει στη Βουλή το νομοσχέδιο και να ανακοινώνει ημερομηνία ψήφισης τις 8 Μάρτη. Η τρομοκρατία της όμως δε θα περάσει, συνεχίζουμε, μπορούμε να νικήσουμε.

Η πρόσβαση στην ανώτερη εκπαίδευση αποτελεί θέμα επιβίωσης για την νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Το νομοσχέδιο Πιερρακάκη για το «Ελεύθερο Πανεπιστήμιο» δεν σημαίνει μόνο ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων, αλλά και διάλυση των δημοσίων. Συγκεκριμένα, οι 170 από τις 204 διατάξεις του νομοσχεδίου αφορούν αποκλειστικά τα δημόσια ΑΕΙ! Πρόκειται για μια ντε φάκτο εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση της παιδείας, από την στιγμή που οι διατάξεις αυτές αναφέρονται στην οικονομική «αυτοτέλεια» των ΑΕΙ που συνεπάγεται σε δίδακτρα ΠΑΝΤΟΥ, αλλά και σε ίδρυση ξενόγλωσσων επί πληρωμή τμημάτων (όπως υπάρχουν ήδη στο ΕΚΠΑ με ποσό έως 16.000 ευρώ ετησίως).

Αδυνατώντας να δώσουν λύση στην βαθιά κρίση, την οποία βιώνει η ελληνική κοινωνία, οι νεοφιλελεύθεροι κανίβαλοι προσπαθούν να φορτώσουν τα βάρη στους ώμους των εργαζομένων και της νεολαίας. Γι’ αυτό καταργούν κάθε δημόσιο αγαθό που μας έχει απομείνει, γι’ αυτό περνάνε μια σειρά αντεργατικών και αντιεκπαιδευτικών νομοσχέδιων, με τα οποία καταργούν κάθε δικαίωμα και ελευθερία που έχουμε κατακτήσει με αγώνες στο παρελθόν. Η διάλυση της δημόσιας, δωρεάν παιδείας είναι μια παραδοχή της κυβέρνησης πως η κρίση έχει έρθει για να μείνει, για αυτό καταργεί ακόμα και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Μπορούμε να νικήσουμε! Συνεχίζουμε τον αγώνα διαρκείας που ξεκινήσαμε ήδη, οργανώνοντάς επιτροπές αγώνα και συνελεύσεις. Συνεχίζουμε τις καταλήψεις και διαδηλώσεις και ενώνουμε το φοιτητικό κίνημα με τον αγώνα των αγροτών, των μαθητών, των εκπαιδευτικών, των εργαζομένων και όλης της κοινωνίας μέχρι να πάρει πίσω τα σχέδιά της ή ακόμη και να πέσει αυτή η σάπια κλίκα, του Μητσοτάκη. Πρώτος σταθμός σε αυτόν τον αγώνα είναι η απεργία στις 28/2 την οποία πρέπει να στηρίξει όλη η κοινωνία.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 16 – ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ
  • ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
  • ΚΑΤΩ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ