Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου 2024

ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΑΡΘΡΟΥ 16: ΜΑΖΙΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ, ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Οι φοιτητές δώσανε ξεκάθαρη απάντηση στο νομοσχέδιο Πιερρακάκη. Σε όλη την Ελλάδα η νεολαία παλεύει ενάντια στην κατάργηση του άρθρου 16, προχωρώντας σε συνελεύσεις, διαδηλώσεις και καταλήψεις στις σχολές τους ακόμα και εν μέσω εξεταστικής. Στα μεγαλύτερα πανεπιστήμια της χώρας πραγματοποιούνται οι πιο μαζικές συνελεύσεις της δεκαετίας. Πάνω από 200 σχολές σε όλη την Ελλάδα βρίσκονται ήδη σε κατάληψη και κάθε Πέμπτη γίνονται μαζικές διαδηλώσεις οι οποίες κάθε φορά είναι και πιο μαζικές. Η κυβέρνηση προσπαθεί να εμποδίσει τους αγώνες της νεολαίας με κάθε δυνατό τρόπο. Τρομοκρατεί τους φοιτητές με χαμένες εξεταστικές, προσπαθεί να επιβάλλει υποχρεωτική τηλεκπαίδευση και τηλεξεταστική. Απειλεί με διώξεις, πειθαρχικά και καταστολή ώστε μαθητές και φοιτητές να μην μπορέσουν να συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις. Αυτός είναι και ο κύριος λόγος που φέρνουν το νομοσχέδιο κατά τη διάρκεια της εξεταστικής περίοδού. Ωστόσο, η νεολαία δεν διστάζει και συνεχίζει να κλιμακώνει τον αγώνα της.

Η πρόσβαση στην ανώτερη εκπαίδευση αποτελεί θέμα επιβίωσης για την νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Η ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστημίων σημαίνει την διάλυση των δημόσιων πανεπιστημίων. Τα δημόσια πανεπιστήμια ήδη υποφέρουν από υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση. Π.χ. από το 2009 μέχρι το 2024 η χρηματοδότηση του πανεπιστημίου Κρήτης μειώθηκε κατά τις 59% και το προσωπικό του κατά τις 23%. Θα έπρεπε να είναι πολύ αφελής κάποιος για να πιστέψει ότι σε μια τέτοια κατάσταση το δημόσιο πανεπιστήμιο θα μπορέσει να ανταγωνιστεί τα ιδιωτικά, στα οποία η κυβέρνηση ήδη υποσχέθηκε 150 εκατομμύρια ευρώ χρηματοδότηση.

Αδυνατώντας να δώσουν λύση στην βαθιά κρίση, την οποία βιώνει η ελληνική κοινωνία, οι νεοφιλελεύθεροι ληστές προσπαθούν να φορτώσουν τα βάρη της στους ώμους των εργαζομένων και της νεολαίας. Γι’ αυτό καταργούν κάθε δημόσιο αγαθό που μας έχει απομείνει, γι’ αυτό περνάνε σωρό αντιεργατικών και αντιεκπαιδευτικών νομοσχέδιων, με τα οποία καταργούν κάθε δικαίωμα και ελευθερία που έχουμε κατακτήσει με αγώνες στο παρελθόν. Η διάλυση της δημόσιας, δωρεάν παιδείας είναι μια παραδοχή της κυβέρνησης πως η κρίση έχει έρθει για να μείνει, για αυτό καταργεί ακόμα και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον.

Δεν θα τους το επιτρέψουμε! Θα συνεχίσουμε τον αγώνα διαρκείας που ξεκινήσαμε ήδη, οργανώνοντάς τον με επιτροπές αγώνα και συνελεύσεις. Θα συνεχίσουμε τις καταλήψεις και διαδηλώσεις μέχρι να πάρει πίσω τα σχέδιά της ή μέχρι και να πέσει αυτή η σάπια κλίκα, του Μητσοτάκη. Για το μέλλον μας, για την ίδια την ζωή μας!

 

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

·  ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 16 – ΟΧΙ ΣΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

·       ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

·       ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

·       ΚΑΤΩ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ