Κυριακή 21 Ιανουαρίου 2024

ΟΙ ΠΛΟΥΣΙΟΙ ΠΛΟΥΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΦΤΩΧΟΙ ΦΤΩΧΑΙΝΟΥΝ

Σύμφωνα με έρευνα της μη κυβερνητικής οργάνωσης Oxfam οι πλούσιοι βλέπουν τις περιουσίες τους να διογκώνονται και οι φτωχοί να φτωχοποιούνται με ραγδαίους ρυθμούς. Πιο συγκεκριμένα οι 5 πιο πλούσιοι άνθρωποι του κόσμου, είδαν τις περιουσίες τους να μεγαλώνουν κατά (114%) ή αλλιώς 405 δισεκατομμύρια δολάρια. Ταυτόχρονα τα μηνιαία έξοδα όλο και περισσότερων εργαζομένων γίνονται όλο και πιο δυσβάσταχτα.

Βάση των αριθμών η Oxfam καταλήγει πως οι πλούσιοι φορολογούνται όλο και λιγότερο κερδίζοντας έτσι μέχρι και 1,8 τρισεκατομμύρια δολάρια. Αυτό το γεγονός δεν είναι τυχαίο αλλά είναι το αποτέλεσμα των πολιτικών όλων των νεοφιλελεύθερων κυβερνήσεων που σαν κύριο μέλημα τους έχουν την υπεράσπιση των συμφερόντων μιας χούφτας πλουσίων σε βάρος της υπόλοιπης κοινωνίας. Προκειμένου να πετύχουν αυτό δε διστάζουν να ξεπουλήσουν κάθε δημόσιο πλούτο (δρόμους, αεροδρόμια, λιμάνια, γεωγραφικές εκτάσεις) ενώ κλείνουν τα μάτια σε κάθε έγκλημα (Τέμπη, εργατικές δολοφονίες κλπ.). Τέλος όχι απλά αδιαφορούν για το βιοτικό επίπεδο των μαζών, αλλά μόνιμη επιδίωξη τους είναι η ακραία ανακατανομή του πλούτου από κάτω προς τα πάνω. Χαρακτηριστική απόδειξη είναι η φοροληστεία που γίνεται εις βάρος των εργαζομένων, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων, ενώ οι μεγαλοεπιχειρηματίες απολαμβάνουν φορολογικό άσυλο.

Αυτή η ακραία νεοφιλελεύθερη ιδεολογία υπέρ των πλουσίων είναι αυτή που γέννησε και γεννάει κάθε κρατικό έγκλημα που έχουμε βιώσει (Τέμπη, πυρκαγιές, πλημμύρες, εργατικά ατυχήματα/δολοφονίες, εμπλοκή σε πολέμους.) Παράλληλα συνεχίζουν να ρίχνουν τα βάρη της κρίσης πάνω στις πλάτες των εργαζομένων, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων. Για αυτό ξεπουλάν κάθε δημόσιο αγαθό (υγεία, παιδεία, ασφάλιση) και καταργούν κάθε δημοκρατικό και εργατικό δικαίωμα (απεργία, 8ωρη εργασία κλπ.).

Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να διαλύουν τις ζωές μας. Με μαχητικά μέσα πάλης μέσα από τους αγώνες μας να έρθουμε σε σύγκρουση με την κυβέρνηση της ΝΔ. Μόνο με αγώνα διαρκείας εργαζόμενοι, φοιτητές και φτωχά λαϊκά στρώματα θα μπορέσουμε να χτυπήσουμε αυτήν την επικίνδυνη πολιτική που μας δολοφονεί.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

  • ΠΛΑΦΟΝ ΣΕ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ – ΜΕΙΩΣΗ ΦΠΑ ΣΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΑ ΑΓΑΘΑ
  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ, ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΗ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ
  • ΚΑΤΩ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ