Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024

ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΣΕ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΕΜΠ - ΜΕ ΤΑ ΜΑΤ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΑΛΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΑ ΙΔΙΩΤΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ

Το πρωί της Δευτέρας 15/1, ενώ όλες οι σχολές του ΕΜΠ τελούσαν υπό κατάληψη, τασσόμενες ενάντια στο νέο νομοσχέδιο Πιερρακάκη, η κυβέρνηση έδωσε εντολή στα ΜΑΤ να εισβάλουν στο ίδρυμα για να σπείρουν την τρομοκρατία. Οι τραμπούκοι της ΕΛΑΣ εγκλώβισαν φοιτητές που βρισκόντουσαν γύρω από τις κατειλημμένες σχολές, πραγματοποιώντας συνολικά 7 προσαγωγές, από τις οποίες 4 έγιναν συλλήψεις. Κατά την διάρκεια της αστυνομικής εισβολής έγινε ρήψη χημικών ενώ ένας φοιτητής τραυματίστηκε στο κεφάλι.

Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση θέλει να επιβάλλει δια της βίας τη μετατροπή της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σε μια αγορά. Βρίζουν και απαξιώνουν το άρθρο 16 αποκαλώντας το «αναχρονιστικό». Έτσι αποκαλεί το δικαίωμα να μπορείς να σπουδάζει ένας νέος δωρεάν, χωρίς να τον περιορίζει δηλαδή το βάθος της τσέπης του. Είναι διακαής της πόθος να καταργήσει το άρθρο 16 και να χαρίσει την τριτοβάθμια εκπαίδευση στους ιδιώτες για να κερδοσκοπούν ανενόχλητοι. Είναι σαφές πως η κυβέρνηση των πραξικοπηματιών δεν μπορεί να πείσει τους φοιτητές για τα «κοινωνικά-οικονομικά οφέλη» που θα φέρει μια τέτοια επίθεση τομή. Αυτό αποκρυσταλλώθηκε με τον καλύτερο τρόπο από τις κινητοποιήσεις χιλιάδων νέων πανελλαδικά ενάντια στην κατάργηση του άρθρου 16. Για αυτό επιστρατεύει τους μπράβους της για να καταστείλει οποιαδήποτε φωνή αντιτάσσεται στα εγκληματικά σχέδια της.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η κυβέρνηση των α(χ)ρίστων πραγματοποιεί τέτοιες επιθέσεις. Πρόκειται για μια κυβέρνηση εγκληματιών που καταπατάει ακόμα και συνταγματικούς νόμους και δρα σαν πολιτικός υπάλληλος μια χούφτας κερδοσκόπων. Για να ταΐσει ελίτ και ημέτερους ξεπουλάει κάθε τι δημόσιο και δωρεάν (υγεία, παιδεία, κοινωνική ασφάλιση κ.α.). Το ίδιο επιχειρεί να κάνει και με την δημόσια παιδεία. Όμως η αποτυχία της πολιτικής των ιδιωτικοποιήσεων έχει αποδειχτεί από την σωρεία κρατικών εγκλημάτων και δολοφονιών (Τέμπη, πυρκαγιές, πλημμύρες).

Δεν μας τρομοκρατούν, κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές! Να δημιουργήσουμε επιτροπές αγώνα και να μαζικοποιήσουμε τις συνελεύσεις και τα συντονιστικά μας. Αυτά είναι τα εργαλεία με τα οποία μπορούμε και πρέπει να σταματήσουμε το καθεστώς Μητσοτάκη που καταστρέφει το μέλλον, την ζωή και τις σπουδές μας.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ-ΥΓΕΙΑ-ΠΑΙΔΕΙΑ- ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ-ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ-ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΧΟΛΕΣ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 16-ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΚΑΤΩ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ