Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023

ΔΕΥΤΕΡΗ ΣΕ ΠΟΣΟΣΤΑ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ ΣΤΗΝ ΕΕ Η ΕΛΛΑΔΑ

 

Η νέα ερεύνα της Global Health Data Exchange σχετικά με το ποσοστό κατάθλιψης στις χώρες της ΕΕ, τοποθετεί την Ελλάδα στην 2η θέση με το τρομακτικό ποσοστό 6.52%. Με ποσοστό 6.61% στην πρώτη θέση βρίσκεται η Γροιλανδία, ενώ την 3η θέση κατέχει η Ισπανία με ποσοστό 6.04%.

Αυτή η κατάσταση είναι φυσικό απότοκο της τεράστιας κρίσης, της ακρίβειας και των άθλιων συνθηκών εργασίας. Η τεράστια πλειοψηφία της κοινωνίας καταλήγει να δουλεύει 8-9-10 ώρες τη μέρα μόνο και μόνο για να τελειώνει ο μισθός στις 20 του μήνα. Την ίδια στιγμή άνθρωποι μένουν σε κρύα σπίτια καθώς αδυνατούν να τα ζεστάνουν ή ακόμα χειρότερα πετιούνται έξω από τα σπίτια τους με τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας. Μια τέτοια καθημερινότητα είναι αυτονόητο πως θα έχει τεράστιες συνέπειες στη ψυχική υγεία. Έτσι αποδεικνύεται για άλλη μια φορά πως η δήθεν ευημερία και η ανάπτυξη που υπόσχεται ο Μητσοτάκης είναι ανυπόστατη.

Η διασφάλιση της ψυχικής υγείας της κοινωνίας δεν χωράει στην ατζέντα της κυβέρνησης. Αντιθέτως είναι οι δικές της πολιτικές που έχουν γιγαντώσει αυτό το φαινόμενο. Διαλύει οτιδήποτε δημόσιο και δωρεάν, ώστε μετά να το ξεπουλήσει στους ιδιώτες, κάνοντας ακόμα και τα πιο στοιχειώδη κοινωνικά αγαθά μη προσβάσιμα σε όσους δεν έχουν βαθιές τσέπες. Αφήνει την ακρίβεια να εκτοξεύεται ασύστολα, καθώς «το πρόβλημα για τον καταναλωτή είναι όφελος για τον παραγωγό», αναγκάζοντας τα νοικοκυριά της χώρας να κάνουν περικοπές ακόμα και στα πιο βασικά αγαθά, ακόμα και στα φάρμακα. Επίσης αδιαφορούνε πλήρως για τις υποδομές προστασίας  από την οξυμένη περιβαλλοντική κρίση, με τρανά παραδείγματα τις πυρκαγιές στον Έβρο και τις πλημμύρες στην Θεσσαλία.

Πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους που καταργούν τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα μας. Εργαζόμενοι, νεολαία και φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να ανατρέψουμε την κυβέρνηση των α(χ)ρίστων και να οργανώσουμε τον αγώνα  μας για να υπερασπιστούμε την ζωή μας.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΟΥ ΜΑΣ ΚΑΙΕΙ, ΜΑΣ ΠΝΙΓΕΙ, ΜΑΣ ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ ΚΑΤΩ Η ΑΚΡΙΒΕΙΑ
  • ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ: ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 16 – ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ