Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023

22 ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ ΞΕΠΟΥΛΑΕΙ ΣΕ ΙΔΙΩΤΕΣ Η ΝΔ

Για ακόμα μια φορά, η κυβέρνηση της ΝΔ ξεπουλάει την δημόσια περιουσία σε ιδιώτες-αρπακτικά, σε μια προσπάθεια να αποτινάξει την οποιαδήποτε ευθύνη χρηματοδότησης και να εξυπηρετήσει το μεγάλο κεφάλαιο. Συγκεκριμένα προχωράει σε ιδιωτικοποίηση, μέσω ΣΔΙΤ, 22 περιφερειακών αεροδρομίων (Αλεξανδρούπολης, Αράξου, Αστυπάλαιας, Χίου, Ιωαννίνων, Ικαρίας, Καλύμνου, Καρπάθου, Κάσου, Κοζάνης, Κυθήρων, Λέρου, Μήλου, Λήμνου, Νέας Αγχιάλου, Νάξου, Πάρου, Σητείας, Σκύρου, Σύρου, Καστοριάς και Καστελόριζου) λέγοντας πως έτσι θα αυξηθεί ο τουρισμός -υποτίθεται σε επίπεδα 2019- και η ελκυστικότητα αυτών των περιοχών.

Η κυβέρνηση της ΝΔ έχει αποφασίσει πως θα ξεπουλήσει κάθε δημόσια περιουσία. Μόνο το 2024 εκτιμάται πως το δημόσιο θα ιδιωτικοποιήσει περιουσία αξίας 5,7 δις. που θα περιλαμβάνει πέρα από τα αεροδρόμια, την Αττική οδό, την Εγνατία οδό και πολλά άλλα έργα. Το μόνο σίγουρο είναι πως αφού αναλάβουν οι ιδιώτες το κόστος των υπηρεσιών θα εκτιναχτεί ενώ η ποιότητα θα περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο για τη μεγιστοποίηση του κέρδους. Αυτό έχει αποδειχτεί επανειλημμένα με την ιδιωτικοποίηση της υγείας, των τρένων, του ρεύματος κλπ.  

Αυτή η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων δεν είναι απλά ένα καπρίτσιο της ΝΔ αλλά αποτελεί τον πυλώνα για κάθε νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση που μόνο μέλημα της είναι η διασφάλιση των συμφερόντων μιας ελίτ. Εξάλλου παρά τις «οργισμένες» ερωτήσεις του ΣΥΡΙΖΑ  για την ιδιωτικοποίηση των 22 αεροδρομίων είναι γεγονός πως στη δική του διακυβέρνηση είχε επίσης ξεπουλήσει άλλα 14.

Το εργατικό κίνημα πρέπει να αντισταθεί. Η ιδιωτικοποίηση των δημόσιων δομών είναι ο πυρήνας της επίθεσης που δεχόμαστε συνολικά. Πρέπει με ένα σχέδιο πάλης να απαιτήσουμε να σταματήσουν οι ιδιωτικοποιήσεις και να κρατικοποιηθούν όλες οι δομές που έχουν ιδιωτικοποιηθεί. Μοναδική λύση είναι ο ανυποχώρητος αγώνας διαρκείας, μόνο έτσι μπορούμε να  αποτρέψουμε το ξεπούλημα κάθε κοινωνικού αγαθού στο όνομα του κέρδους.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

·         ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΣΗ – ΕΘΝΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΡΑ

·         ΚΑΤΩ Η ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΝΔ

·         ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΠΑΙΔΕΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗ