Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023

ΧΑΛΚΙΔΙΚΗ:ΒΙΑΙΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΞΩΣΗ ΗΛΙΚΙΩΜΕΝΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Τη Τρίτη 28/11, στη Χαλκιδική, αστυνομικές δυνάμεις πέταξαν έξω από το σπίτι του 82χρονο με αναπηρία καθώς το σπίτι του είχε βγει σε πλειστηριασμό περίπου ένα χρόνο πριν και βρέθηκε στα χέρια κάποιου «επενδυτή» που απαίτησε να εκκενωθεί η οικία. Ο κ. Θεόφιλος είχε εκδιωχθεί από το σπίτι του και πριν από ένα χρόνο με αποτέλεσμα να ζει στο μπαλκόνι του για 56 μέρες, μέχρι που κατάφερε μέσω ασφαλιστικών μέτρων να πάρει προσωρινή εντολή που του επέτρεπε να εγκατασταθεί ξανά στο σπίτι του. Όταν η κόρη του 82χρονου επέδειξε αυτή την εντολή στους αστυνομικούς, όταν έσερναν τον πατέρα της έξω από το σπίτι του, αυτοί το αγνόησαν και μάλιστα την συνέλαβαν. Τώρα ο κ. Θεόφιλος μένει σε αυτοσχέδιο ξύλινο οίκημα το οποίο έστησε το Συνδικάτο Οικοδόμων Χαλκιδικής καθώς όπως λέει δεν έχει που αλλού να πάει.

Τέτοιου είδους περιστατικά αποτελούν καθημερινά φαινόμενα για τους εργαζομένους, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα, ένα μέρος της νέας «κανονικότητας» που οραματίζεται ο Μητσοτάκης και το επιτελείο του. Το 2022 οι πλειστηριασμοί έκαναν ρεκόρ δεκαετίας φτάνοντας τις 5.760 (αύξηση 140,7% σε σχέση με το 2021), ενώ το επόμενο 10μηνο προβλέπεται έκρηξη πλειστηριασμών που θα αφορά άλλα 14.000 ακίνητα.

Σήμερα δεν τίθεται μόνο θέμα υποβάθμισης του βιοτικού μας επιπέδου αλλά γενικότερα της ίδιας της επιβίωσης των φτωχότερων λαϊκών στρωμάτων με την ακρίβεια να καλπάζει και τη σταδιακή εμπορευματοποίηση κάθε κοινωνικού αγαθού. Η κυβέρνηση επιλέγει να επιτίθεται όλο και πιο σκληρά στα δικαιώματά μας προς όφελος μίας προνομιούχας ελίτ που πλουτίζει πάνω στον ανθρώπινο πόνο στερώντας από τη πλειοψηφία της κοινωνίας ακόμα και τα πιο στοιχειώδη αγαθά.

Η λύση ενάντια σε αυτές τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές της κυβέρνησης της ΝΔ είναι η αλληλεγγύη, η οργάνωση και οι αγώνες μας μέσα από τις δομές μας σε κάθε γειτονιά, χώρο δουλείας και σχολή. Για να οργανώσουμε την αντεπίθεσή μας για μία αξιοπρεπή ζωή.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ
  • ΣΤΟΠ ΣΤΙΣ ΕΞΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ – ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΑΥΞΗΣΗ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΩΝ
  • ΚΑΝΕΝΑ ΣΠΙΤΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΡΑΠΕΖΙΤΗ
  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΒΙΑΣ