Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023

ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ: Η ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Οι αιματηροί βομβαρδισμοί στην βόρεια Γάζα συνεχίζονται αφού μέσα σε λίγες ώρες ο ισραηλινός στρατός χτύπησε το σχολείο-καταφύγειο αλ-Φακούρα στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλια και τον καταυλισμό Νουσεϊράτ αφήνοντας πίσω συνολικά 217 νεκρους Παλαιστίνιους. Την ίδια στιγμή οι στρατιωτικές επεμβάσεις επεκτείνονται και στο νότιο τμήμα της Γάζας με τον βομβαρδισμό της πόλης Χαν Γούνις, την βίαιη εκκένωση του γειτονικού νοσοκομείου αλ-Σίφα με αποτέλεσμα τουλάχιστον 70 νεκρούς και δεκάδες αβοήθητους τραυματίες που δεν κατάφεραν να διακομισθούν σε άλλο νοσοκομείο.

Μετά την δίκαιη ενέργεια των παλαιστίνιων ενάντια στο σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ στις 7/10 οδεύουμε προς μια γενοκτονία του λαού της Παλαιστίνης. Ο Ισραηλινός στρατός με πρόφαση την πάλη ενάντια στους «τρομοκράτες» της Χαμάς βομβαρδίζει ασταμάτητα και απροκάλυπτα μαζικούς προσφυγικούς καταυλισμούς, γειτονιές, σχολεία και νοσοκομεία κοστίζοντας την ζωή σε χιλιάδες αμάχους. Συγκεκριμένα έχουν ανακοινωθεί από το υπουργείο υγείας στη Γάζα 12.000 νεκροί εκ των οποίων οι 5.000 είναι παιδιά και πάνω απο 30.000 τραυματίες. Ακόμη, οι συνθήκες διαβίωσης στην Γάζα είναι απάνθρωπες αφού ο κίνδυνος εξάπλωσης επιδημιών είναι πιο υπαρκτός από ποτέ, ολόκληρες γειτονιές δεν έχουν καύσιμα, τρόφιμα, ρεύμα και νερό ενώ τα νοσοκομεία είναι χωρίς εξοπλισμό και αδυνατούν να περιθάλψουν τους ολοένα και αυξανόμενους ασθενείς και τραυματίες. Παράλληλα με την Γάζα η σφαγή συνεχίζεται και στην Δυτική Όχθη όπου αν και δεν υπάρχουν μαχητές της Χαμάς Ισραηλινές δυνάμεις βομβαρδίζουν συνοικίες και εισβάλλουν σε δημόσια κτήρια μεγιστοποιώντας μέρα με την μέρα τον αριθμό των θυμάτων, των συλληφθέντων και των τραυματιών στην περιοχή.

Η εγκληματική κυβέρνηση Μητσοτάκη δηλώνοντας αποχή από το ψήφισμα του ΟΗΕ για εκεχειρία στήριξε ανοιχτά την σφαγή των παλαιστινίων αμάχων. Επιλέγει να αποτελεί το πιο πιστό σκυλί του ΝΑΤΟ στη περιοχή και έχει μετατρέψει όλη τη χώρα σε μια ατελείωτη ΝΑΤΟική βάση από την οποία καθημερινά στέλνονται πολεμικοί εξοπλισμοί για την ενίσχυση του Ισραηλινού στρατού. Εδώ και 75 χρόνια το κράτος του Ισραήλ, με τις ευλογίες των ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ εποικίζει στα εδάφη της Παλαιστίνης δολοφονώντας και ταπεινώνοντας με φρικαλέο τρόπο τον παλαιστινιακό λαό. Η αντεπίθεση του λοιπόν είναι κάθε άλλο παρά τρομοκρατία αλλά ένας δίκαιος αγώνας υπεράσπισης της ύπαρξης του.

Έμεις οι εργάζομενοι, οι νέοι και τα φτωχά λαϊκά στρώματα οφείλουμε να ταχθούμε ολόψυχα στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού και του αγώνα του. Να δείξουμε έμπρακτα την αλληλεγγύη μας με ανυποχώρητους αγώνες διαρκείας ενάντια στο φασιστικό-σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ αλλά και στην δική μας κυβέρνηση που το στηρίζει με κάθε τρόπο.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

· ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ

· ΚΑΤΩ ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ – ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ

· ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ