Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023

ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ: ΕΞΑΠΛΩΣΗ ΑΝΘΕΚΤΙΚΟΥ ΒΑΚΤΗΡΙΟΥ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Αρκετά ανησυχητικά είναι τα νέα στοιχεία, όσον αφορά την εξάπλωση, του εξαιρετικά ανθεκτικού σε φάρμακα, βακτηρίου klebsiella pneumoniae σε όλο και περισσότερα νοσοκομεία της Ελλάδας. Για άλλη μία φορά αναδύονται στην επιφάνεια οι τρομακτικές συνέπειες υποχρηματοδότησης και υποστελέχωσης των δημόσιων νοσοκομείων. Όπως προκύπτει από τη μελέτη του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), κύρια μέτρα για τη αναχαίτηση αυτής της μετάδοσης είναι η ενίσχυση των προληπτικών μέτρων και η αύξηση των πόρων των νοσοκομείων. Η κυβέρνηση όμως αδιαφορεί και φυσικά η μόνη της απάντηση θα έρθει όταν εμφανιστούν οι πρώτοι νεκροί απλά και μόνο για να πει για άλλη μια φορά «δεν είχαμε τέτοια έρευνα στα χέρια μας».

Το κτηνώδες επιτελικό κράτος της ΝΔ δεν κάνει βήμα πίσω στον ταξικό πόλεμο που έχει κηρύξει σε φτωχούς και εργαζομένους, προχωράει προς την πλήρη διάλυση κάθε τι δημόσιου και δωρεάν, ξεκινώντας από την υγεία. Αντί για προσλήψεις προσωπικού, αυξήσεις εξοπλισμού και ΜΕΘ, όπως πολλάκις μας υποσχέθηκε ο Μητσοτάκης στην ΔΕΘ, ιδιωτικοποιούν κλινικές και κλείνουν/συγχωνεύουν νοσοκομεία. Πιο συγκεκριμένα, οι ελλείψεις προσωπικού φτάνουν τις 40.000, ενώ οι ουρές για ραντεβού και χειρουργεία είναι τεράστιες, με αποτέλεσμα να βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή και η υγεία όσων δεν μπορούν να πληρώσουν για ιδιωτική περίθαλψη.

Η πολιτική της κυβέρνησης πάνω σε κάθε κοινωνικό ζήτημα, όπως η ακρίβεια, ο πόλεμος, η κατάρρευση κάθε κοινωνικής παροχής(υγεία-παιδεία κλπ.) δείχνει πως παρά τις αερολογίες για «ανάπτυξη» το μέλλον της χώρας προβλέπεται ζοφερό. Ο μόνος πόρος τον οποίο προτίθεται να εξαντλήσει ο Μητσοτάκης είναι τα δικαιώματα, οι ελευθερίες και οι κατακτήσεις των εργαζομένων και της νεολαίας, προκειμένου να λούσει με κρατικό χρήμα για άλλη μια φορά ιδιώτες-αρπακτικά.

Πρέπει να βάλουμε τέλος στις πολιτικές που μας δολοφονούν! Μόνο οι κοινοί αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας, μέσα από τις δομές αυτοοργάνωσης και τις επιτροπές, μπορούν να μας εξασφαλίσουν ένα μέλλον πραγματικά βιώσιμο. Εμπρός για μαχητικούς αγώνες διαρκείας, για να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ
ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

  • ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ – ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΟΛΟΥΣ
  • ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΥΣ – ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ
  • ΚΑΤΩ Η ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ