Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023

ΕΘΝΙΚΟ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ: ΕΓΚΛΗΜΑ Η ΕΝΤΑΞΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ


Ο Σύλλογος Ερευνητών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ) και ο Σύλλογος Προσωπικού του ΕΑΑ δήλωσαν ευθέως πως η ένταξη του Αστεροσκοπείου στο υπουργείο και η αποκοπή του από τη Γενική Γραμματεία Έρευνας και Καινοτομίας αποτελεί τεράστιο κίνδυνο για την λειτουργεία του σαν ερευνητικό κέντρο. Οι ίδιοι οι εργαζόμενοι δηλώνουν πως αυτός ο νόμος δεν θα διευκολύνει τη συνεργασία του ΕΑΑ με το υπουργείο καθώς υπάρχουν ήδη πολλοί εύκολοι και επιτυχείς διαδικασίες συνεργασίας.

Ο πραγματικός λόγος που η κυβέρνηση Μητσοτάκη προχωράει σε αυτό το μέτρο είναι για να φιμώσει το ερευνητικό κέντρο που πριν από κάθε μεγάλη καταστροφή (Πυρκαγιές, Daniel, Elias κλπ.) προειδοποιούσε τη κοινωνία στερώντας έτσι από τη κυβέρνηση το επιχείρημα της «αναπάντεχης καταστροφής» για να δικαιολογήσει τη πλήρη αποτυχία της. Η κυβέρνηση έχει κάνει ξεκάθαρο πως δε προτίθεται να πάρει κανένα μέτρο για τη προστασία της ανθρώπινης ζωής και της περιουσίας της κοινωνίας απέναντι στις βέβαιες μελλοντικές καταστροφές που θα επιφέρει η περιβαλλοντική κρίση. Ακόμα και μετά τη καταστροφή ολόκληρου του Θεσσαλικού κάμπου, τις πυρκαγιές που έκαναν στάχτη όλο τον Έβρο και τις συνεχείς προειδοποιήσεις πως αυτά τα φαινόμενα θα γίνονται όλο και συχνότερα, η μόνη απάντηση της ΝΔ ήταν η πρόταση για υποχρεωτική ασφάλιση των περιουσιών, χωρίς καμία κουβέντα για ουσιαστικά μέτρα προστασίας.

Όσο και αν κραυγάζουν όλοι οι ερευνητές του πλανήτη για το πόσο άμεσος είναι ο κίνδυνος της περιβαλλοντικής κρίσης, οι κυβερνήσεις ανά το κόσμο αδιαφορούν. Το αποτέλεσμα είναι το 2023 να αποτελέσει το θερμότερο έτος στην ιστορία της ανθρωπότητας με μέσο όρο θερμοκρασίας +1,43 βαθμούς Κελσίου σε σχέση με τη προβιομηχανική εποχή. Αυτή η αδιαφορία που θέτει σαν προτεραιότητα τη διατήρηση των κερδών είναι ο λόγος που τα φαινόμενα ερημοποίησης, οι ακραίες καταιγίδες κλπ. πλέον παρουσιάζονται κάθε χρόνο όχι κάθε αιώνα.

Να μην τους επιτρέψουμε να καταστρέψουν τις ζωές μας. Μόνος τρόπος για να εξασφαλίσουμε την επιβίωση του πλανήτη είναι με τους μαζικούς και ανυποχώρητους αγώνες μας, ώστε να βάλουμε φρένο στις αρπακτικές πολιτικές που στο όνομα του κέρδους μας καταδικάζουν στη καταστροφή, το πόλεμο και τη φτώχεια.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

· ΚΑΤΩ Ο ΝΟΜΟΣ ΕΝΤΑΞΗΣ ΤΟΥ ΑΣΤΕΡΟΣΚΟΠΕΙΟΥ

· ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΡΑ

· ΚΑΤΩ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ