Σάββατο 18 Νοεμβρίου 2023

ΤΟ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ ΖΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ - Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

 

Ανταπόκριση από τις κινητοποιήσεις του Πολυτεχνείου

Φέτος συμπληρώθηκαν 50 χρόνια από την εξέγερση του Πολυτεχνείου του 1973 και οι μαζικές διαδηλώσεις σε όλη την Ελλάδα έδειξαν πως το Πολυτεχνείο ζει και πως ο αγώνας για «ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ» συνεχίζεται! Σε όλη τη χώρα οι διαδηλωτές δε παρέλειψαν να φωνάξουν συνθήματα ενάντια στη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού και να απαιτήσουν την άμεση παύση της εμπλοκής της χώρας και την απελευθέρωση της Παλαιστίνης. Σε όλες τις μεγάλες πόλεις η αστυνομία προχώρησε στη χρήση χημικών, κρότου λάμψης, προσαγωγών και συλλήψεων αποδεικνύοντας για άλλη μια φορά πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη κυβερνάει με τα γκλοπ.

Στα Γιάννενα: ακριβώς 3 χρόνια μετά τo όργιο καταστολής, τις 23 συλλήψεις (+ 2 φοιτητές που κατηγορήθηκαν ενάμιση χρόνο μετά!) και τα εξοντωτικά πρόστιμα, οι μηχανισμοί καταστολής αποφάσισαν να επιτεθούν ξανά με κρότου-λάμψης, προχώρησαν σε προσαγωγές, ενώ μια εξ’ αυτών μετατράπηκε σε σύλληψη. Για άλλη μια χρονιά, ο Σύλλογος Εστιακών, μαζί με τους συλλόγους Νηπιαγωγών, Φιλοσοφίας και Ιστορικού, κράτησε υποδειγματική στάση κρατώντας συγκροτημένο το μπλοκ του με αποτέλεσμα η πορεία να συνεχιστεί κανονικά ακόμα και μετά τη τραμπούκικη επίθεση εκφοβισμού των αστυνομικών.

Στην Αθήνα: Η συμμετοχή ήταν μαζική με πάνω από 25.000 διαδηλωτές. Η αστυνομία είχε δείξει ήδη τις προθέσεις της από το απόγευμα καθώς πραγματοποίησε 6 «προληπτικές» προσαγωγές στο κέντρο της πόλης. Κατά τη διάρκεια της πορείας τα ΜΑΤ έριξαν χειροβομβίδες κρότου-λάμψης ενώ χρησιμοποιήθηκε και αύρα. Μέχρι το βράδυ είχαν πραγματοποιηθεί άλλες 20 προσαγωγές.

Στην Θεσσαλονίκη: Πάνω από 10.000 διαδηλωτές συμμετείχαν στις διαδηλώσεις. Μετά τη λήξη της πορείας δυνάμεις της αστυνομίας επιτέθηκαν σε ομάδα διαδηλωτών πνίγοντας το κέντρο της πόλης με χημικά. Συνολικά έγιναν 11 προσαγωγές και 3 συλλήψεις.

Στη Πάτρα: Η πορεία ξεκίνησε δυναμικά με πάνω από 2.000 διαδηλωτές. Κατά τη διάρκεια της πορείας η αστυνομία επιτέθηκε με χημικά προσπαθώντας να τη διαλύσει. Μετά τη διάλυση της πορείας ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό με τις δυνάμεις καταστολής να χτυπούν με τα γκλοπ «στο ψαχνό», καταλήγοντας σε 3 προσαγωγές.

Η τρομοκρατία δε θα περάσει. Όσο και αν καταστέλλει τις κινητοποιήσεις η κυβέρνηση της ΝΔ, ελπίζοντας να τρομοκρατήσει τη κοινωνία, το μόνο που καταφέρνει είναι να μας υπενθυμίσει το πόσο επίκαιρα είναι τα διδάγματα του Νοέμβρη του 1973, ακόμα και 50 χρόνια μετά. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν πάλη ταξική, και στο δρόμο που χάραξε πρέπει να οργανώσουμε και εμείς την αντίστασή μας. Μέσα από επιτροπές, συλλόγους, σωματεία, με έναν αγώνα διαρκείας, να διώξουμε την εγκληματική κυβέρνηση Μητσοτάκη και να ανατρέψουμε το σύστημα που γεννά πολέμους, φτώχεια, εξαθλίωση.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

  • ΚΑΜΙΑ ΔΙΩΞΗ ΣΤΟΥΣ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ
  • ΚΑΤΩ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ