Δευτέρα 6 Νοεμβρίου 2023

ΥΠΟ ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ Η ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ-ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΝ ΕΝΤΕΛΩΣ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΜΕΝΑ ΤΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ

Η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωση της καταγγέλλει την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στα δημόσια νοσοκομεία, καθώς οι ελλείψεις προσωπικού είναι τεράστιες. Παρά τις μόνιμες υποσχέσεις για προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού από τη κυβέρνηση η πραγματικότητα είναι πως δεν έχει συμβεί καμία ουσιαστική ενίσχυση, το οποίο σε συνδυασμό με τις μαζικές αποχωρήσεις εργαζομένων λόγω του αφόρητου φόρτου εργασίας έχει οδηγήσει στη περαιτέρω μείωση των εργαζομένων στα δημόσια νοσοκομεία.

Η νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση των α(χ)ρίστων εκτελεί πιστά το σχέδιό της για τη διάλυση της δημόσιας και δωρεάν υγείας αφού με κάθε τρόπο προσπαθεί σταδιακά να απαλλαγεί πλήρως από τη χρηματοδότησή της. Σχετικά με το ζήτημα των προσλήψεων, κοροϊδεύει γιατρούς και νοσηλευτές καθώς από το 2019 "δεσμεύεται" για αυτές χωρίς να τις πραγματοποιεί. Ούτε καν η πανδημία και οι 37.000 νεκροί δεν έκαναν τη κυβέρνηση Μητσοτάκη να παρεκκλίνει από το "καλά κοστολογημένο" πρόγραμμα της. Όχι μόνο δεν έγιναν προσλήψεις και αυξήσεις μισθών αλλά αντιθέτως, έχει πραγματοποιηθεί σειρά συνταξιοδοτήσεων και αποχωρήσεων οι οποίες μόνο φέτος αγγίζουν τις 3.000.

Τα νοσοκομεία υποχρηματοδοτούνται στο σύνολό τους καθιστώντας δυσκολότερη τη λειτουργία τους λόγω ελλείψεων στο προσωπικό και στον εξοπλισμό τους. Η κατάσταση χειροτερεύει με τους νόμους ιδιωτικοποίησης του ΕΣΥ, οι οποίοι σταδιακά μπαίνουν σε εφαρμογή με τη τοποθέτηση προσωπικών ιδιωτών γιατρών, η χρησιμότητα των οποίων είναι όση αυτή ενός τσιρότου σε σπασμένο πόδι. Οι πολιτικές της κυβέρνησης θέλουν να μετατρέψουν την υγεία σε ένα ακόμα εμπόρευμα που θα έχουν την δυνατότητα να αγοράζουν μόνο λίγοι και «εκλεκτοί» που θα μπορούν να χώσουν βαθιά το χέρι στη τσέπη. Παράλληλα η κυβέρνηση ακάθεκτη εξοπλίζει στρατό και αστυνομία, ενισχύει πολεμικά μέτωπα όπως η σφαγή των Παλαιστίνιων και καταστέλλει εργαζόμενους και φοιτητές.

Ως εδώ! Πρέπει να βάλουμε ένα στοπ στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές τους που ξεπουλάνε κάθε κοινωνικό αγαθό και βυθίζουν εργαζόμενους, νέους και φτωχά λαϊκά στρώματα στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Εμπρός για έναν ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ – ΠΑΙΔΕΙΑ – ΥΓΕΙΑ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ – ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΥΓΕΙΑΣ

●ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΟΛΟΥΣ

●ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ