Κυριακή 8 Οκτωβρίου 2023

ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΩΝ ΜΑΤ ΣΤΗ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Στις 30/9 τα ΜΑΤ εισέβαλλαν παράνομα και χωρίς καμία απολύτως αφορμή στη κατάληψη «Ευαγγελισμός» στο Ηράκλειο Κρήτης, η οποία μετρά 23 χρόνια λειτουργίας. Συνολικά συνελήφθησαν 11 άτομα ενώ ένας από τους κατατρεγμένους προσπαθώντας να ξεφύγει κατέληξε  να πέφτει από τη ταράτσα ύψους 12 μέτρων. Το αποτέλεσμα ήταν να τραυματιστεί σοβαρά και να μεταφερθεί στο νοσοκομείο, από όπου όμως τον έσυραν οι αστυνομικοί προκειμένου να τον μεταφέρουν στο αστυνομικό τμήμα για να συνεχίζουν την ανάκριση, παρά το γεγονός πως είχαν σπάσει και τα 2 του πόδια.

Οι επιθέσεις σε στέκια και καταλήψεις είναι κομμάτι της πολιτικής της κυβέρνησης που επιχειρεί να τρομοκρατήσει τη κοινωνία ώστε να μην αντιδράει απέναντι στις δολοφονικές πολιτικές της. Αυτό φάνηκε και από την επίθεση των ΜΑΤ πάλι στο Ηράκλειο 2 μέρες μετά στο στέκι «Τηγανίτη», όπου περικύκλωσαν τον χώρο ζητώντας εξακρίβωση στοιχείων εντελώς παράνομα. Στο σημείο μαζεύτηκε κόσμος που ανάγκασε την αστυνομία να υποχωρήσει και ακολούθησε πορεία ενάντια στην αστυνομοκρατία.

Η κυβέρνηση ΝΔ προσπαθεί με κάθε τρόπο να περιορίσει όλες τις δημοκρατικές και συνδικαλιστικές ελευθερίες χρησιμοποιώντας όχι μόνο τους κατασταλτικούς μηχανισμούς αλλά και τα δικαστήρια και την επιβολή προστίμων ενάντια σε όποιον την αμφισβητεί. Μόνο έτσι ευελπιστεί να περιορίσει την οργή και αγανάκτηση που όλο και μεγαλώνουν μέσα στη κοινωνία εξαιτίας της πλήρους αποτυχίας της  σε κάθε τομέα. Όμως οι νεκροί των Τεμπών, των πυρκαγιών, των πλημμυρών καθώς και το ξεπούλημα και η διάλυση της υγείας, της παιδείας και των εργασιακών δικαιωμάτων δεν σβήνουν με τη καταστολή.

 Δεν πρέπει να τους αφήσουμε να μας τρομοκρατούν. Πρέπει με μαχητικά μέσα πάλης μέσα από τους αγώνες μας να μπλοκάρουμε την αστυνομική βία. Μόνο με αγώνα διαρκείας εργαζόμενοι, φοιτητές και φτωχά λαϊκά στρώματα θα μπορέσουμε να χτυπήσουμε αυτήν την επικίνδυνη πολιτική που μας δολοφονεί.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

·         ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΟΠΚΕ

·         ΚΑΤΩ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

·         ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΑΙΔΕΙΑ – ΟΧΙ ΓΙΑ ΕΞΟΠΛΙΣΟΥΣ ΚΑΙ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ