Τετάρτη 11 Οκτωβρίου 2023

ΝΕΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΙΣΩΠΕΔΩΣΗΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ, ΑΛΛΥΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΗΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

Με αφορμή τη δίκαιη και επιβαλλόμενη επίθεση Παλαιστίνιων μαχητών στο νότιο Ισραήλ στις 7/10, που εδώ και 75 χρόνια παλεύουν για την επιβίωση τους ενάντια στο Ισραήλ, το ακραίο σιωνιστικό κράτος έχει ξεκινήσει μια επιχείρηση πραγματικής ισοπέδωσης της λωρίδας της Γάζας. Περίπου 100.000 στρατιώτες και πυροβολικό έχουν συγκεντρωθεί στη περιοχή, ενώ ο αριθμός των νεκρών ξεπερνάει τις 3.100 (1.500 μαχητές της Χαμάς, 900 Ισραηλινοί, 770 άμαχοι εντός της Γάζας εκ των οποίων 140 παιδιά) και υπάρχουν τουλάχιστον 10.000 τραυματίες. Στρατιωτική επιχείρηση έγινε και στη κατεχόμενη Δυτική Όχθη με 18 νεκρούς και 100 τραυματίες.

Η λωρίδα της Γάζας βρίσκεται σε πλήρη αποκλεισμό, χωρίς νερό τρόφιμα, ρεύμα ή καύσιμα, ενώ η στρατιωτική ηγεσία του Ισραήλ μιλάει για σύγκρουση με «ανθρώπινα ζώα». Ο Παλαιστινιακός λαός εδώ και δεκαετίες υποφέρει από επιδρομές, φυλακίσεις, βασανισμούς και ζει σε ένα καθεστώς κατοχής. Όσο και αν προσπαθεί το Ισραήλ να αφανίσει την αντίσταση των Παλαιστήνιων, η αντεπίθεση των Παλαιστίνιων μαχητών δείχνει πως είναι διατεθειμένοι να παλέψουν μέχρι τέλους για να υπερασπιστούν τις ζωές και την ελευθερία τους.

Την ίδια στιγμή όλος ο δυτικός κόσμος ενώ εδώ και δεκαετίες κάνει τα στραβά μάτια απέναντι στα φρικτά εγκλήματα του Ισραήλ έσπευσε να καταδικάσει τις «τρομοκρατικές ενέργειες» από τη πλευρά των Παλαιστίνιων και να σταθεί στο πλευρό του Ισραήλ. ΗΠΑ και ΕΕ προκειμένου να συνεχίσουν ατάραχες τις οικονομικές, εμπορικές, στρατιωτικές και πολιτικές συναλλαγές τους στρατεύονται με το κράτος – δολοφόνο. Συγκινούνται μόνο όταν κάποια από τις παλαιστινιακές ρουκέτες βρει το στόχο της και τότε μόνο για να δικαιολογήσουν τα εξωφρενικά αντίποινα των Ισραηλινών.

Να σταματήσει τώρα η γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού. Οι καταπιεσμένοι όλου του κόσμου πρέπει να δείξουμε την αλλυλεγγύη μας στον αγώνα των Παλαιστίνιων. Πρέπει να απαιτήσουμε τη παύση κάθε ενίσχυσης και συνεργασίας της χώρας μας με το ακροδεξιό και αντιδραστικό μόρφωμα του Ισραήλ αλλά και με τις ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και ΕΕ που το ενισχύουν. Μόνο με ένα διεθνιστικό αντιπολεμικό αγώνα μπορούμε να σταματήσουμε το σφάγιασμα αμάχων στο όνομα του κέρδους.

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

  • ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΗΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ
  • ΚΑΤΩ ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ – ΔΟΛΟΦΟΝΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ
  • ΝΑ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΤΕΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΗΝΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ