Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023

ΟΙ ΕΦΙΑΛΤΙΚΕΣ ΠΛΗΜΜΥΡΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ: ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΛΑΣΠΕΣ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΠΥΛΟΣ

Ο απολογισμός των καταστροφικών πλημμυρών «Ντάνιελ» και «Ελίας», που έπνιξαν τις περιοχές της Θεσσαλίας, είναι βαρύς για τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τους εργαζομένους. Η νεοφιλελεύθερη διαχείριση του επιτελικού κράτους, άφησε τις περιοχές αυτές έρμαια της κλιματικής κρίσης, χωρίς κανένα ουσιαστικό αντιπλημμυρικό έργο. Στην μακριά αυτή λίστα των πλημμυροπαθούντων, προστίθεται και η Πύλος, η οποία πνίγηκε μετά από μόλις δεκαπέντε λεπτά βροχόπτωσης.

Για άλλη μία φορά επιβεβαιώνετε πως ο πραγματικός λόγος που χάθηκαν ζωές και βυθίστηκαν ολόκληρες περιοχές δεν είναι καμία «θεομηνία», αλλά η παντελής έλλειψη ουσιαστικών αντιπλημμυρικών μέτρων σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας. Όσα χρήματα έχει πάρει η κυβέρνηση της ΝΔ από το ταμείο ανάκαμψης και την βαριά φορολογία των εργαζομένων, αντί να δοθούν σε ουσιαστικά έργα προστασίας, χαρίζονται απλόχερα στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, στα funds και σε κάθε λογής νεοφιλελεύθερο αρπακτικό (Μπέος, Αγοραστός κ.λπ.). Παράλληλα, ο Μητσοτάκης αντί να μιλήσει για την αναβάθμιση των μέτρων προστασίας δήλωσε πως η λύση είναι η υποχρεωτική ασφάλιση των περιουσιών, δηλαδή ακόμα ένα χαράτσι ακίνητης περιουσίας.

Μοναδικοί υπαίτιοι για όλες αυτές τις καταστροφές είναι οι νεοφιλελεύθερες και μνημονιακές πολιτικές της κυβέρνησης Μητσοτάκη και των προηγούμενων κυβερνήσεων. Στο όνομα της επίτευξης της «επενδυτικής βαθμίδας» και της διατήρησης της «ανάπτυξης» αφήνουν τη κοινωνία να καίγεται, να πνίγεται και να πεθαίνει λόγω των ετοιμόρροπων υποδομών σε μεταφορές, υγεία κλπ. Αδιαφορούν για το κόστος σε ανθρώπινες ζωές αλλά και κάθε πολιτικό κόστος αφού έχουν δεχθεί πως η διασφάλιση των κερδών των ελίτ δε μπορεί να συνυπάρξει ούτε με τα πιο στοιχειώδη κοινωνικά, δημοκρατικά και εργατικά δικαιώματα.  

Δεν μπορούμε να τους επιτρέψουμε να κερδοφορούν άλλο εις βάρος μας. Μοναδική λύση απέναντι στις πλημμύρες και κάθε λογής καταστροφή είναι οι αγώνες διαρκείας, μέσα από τις δομές αυτοοργάνωσης των εργαζομένων και της νεολαίας. Έτσι μόνο θα μπορέσουμε να απαλλαγούμε από τους δολοφόνους που μας κυβερνούν και να βάλουμε μπροστά στα κέρδη τους τις δικές μας ανάγκες.


ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ


· ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ

· ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΡΑ

· ΚΑΤΩ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ