Κυριακή 17 Σεπτεμβρίου 2023

ΛΑΡΙΣΑ: ΟΡΓΙΟ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ

Την Κυριακή 10/09 πλήθος κόσμου συγκεντρώθηκε έξω από την περιφέρεια Θεσσαλίας για να διαδηλώσει ενάντια στην προκλητική παρουσία Μητσοτάκη μετά τις καταστροφικές πλημμύρες. Οι διαδηλωτές φώναζαν συνθήματα ενάντια στην δολοφονική κυβερνητική διαχείριση της κατάστασης μέχρι που δυνάμεις των ΜΑΤ τους επιτέθηκαν με χημικά και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης για να διαλύσουν την συγκέντρωση. Το αποτέλεσμα της αστυνομικής επίθεσης ήταν δεκάδες προσαγωγές εκ των οποίων οι 6 μετατράπηκαν σε συλλήψεις, ενώ υπήρξαν και αρκετοί τραυματισμοί με αποκορύφωμα έναν 25χρονο που κατέληξε να νοσηλεύεται στο νοσοκομείο με κατάγματα και σοβαρά τραύματα στο πρόσωπο.

Αυτή είναι η απάντηση του Μητσοτάκη και της κυβέρνησης του απέναντι σε νέους και εργαζόμενους που πνίγηκαν από τις πολιτικές τους. Υπάρχουν μαρτυρίες και έχει κατατεθεί ήδη ομαδική μήνυση από πλημμυροπαθείς πως οι τοπικές αρχές έσπασαν επίτηδες το φράγμα του Ενιπέα και έπνιξαν τον κάμπο της Θεσσαλίας για να «σώσουν» τη Καρδίτσα, χωρίς ωστόσο να υπάρξει η παραμικρή προειδοποίηση. Έτσι 17  άνθρωποι συνολικά έχουν χάσει τη ζωή τους στις πλημμύρες, ενώ παράλληλα τεράστια είναι η οικονομική καταστροφή. Περίπου 5% του ΑΕΠ της χώρας χάθηκε, πάνω από 800.000 στρέμματα καλλιεργήσιμης γης εξαφανίστηκαν μέσα στη λάσπη και εκατοντάδες χιλιάδες νεκρά ζώα αποτεφρώνονται για να αποτραπεί και υγειονομική καταστροφή.

Αμέσως μετά την παταγώδη αποτυχία του επιτελικού κράτους ο Μητσοτάκης ξεκίνησε αμέσως την «επικοινωνιακ»ή διαχείριση της κατάστασης. Ανακοίνωσε πως 2,2 δις δεσμεύτηκαν από την Ε.Ε για να καλυφτούν οι καταστροφές των πλημμυρών. Στη πραγματικότητα πρόκειται για πόρους που είχαν ήδη διατεθεί και έμεναν αχρησιμοποίητοι, ενώ το 1 δις που όντως θα δοθεί μέχρι το 2027 αποτελεί σταγόνα στον ωκεανό για το μέγεθος της καταστροφής. Αυτή η κυβέρνηση και όλες οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις έχουν δώσει 237 δις τη τελευταία 15ετία στις τράπεζες αλλά παρόλα αυτά κάθε χρόνο καταδικάζουν χιλιάδες ανθρώπους στη καταστροφή ή ακόμα και στο θάνατο επειδή δε δαπανούν ούτε στοιχειώδη ποσά για πραγματικά μέτρα προστασίας.

Ως εδώ! Εργαζόμενοι, νεολαία και φτωχά λαϊκά στρώματα πρέπει να βάλουμε ένα τέλος στην δολοφονική κυβέρνηση της ΝΔ. Όλοι μαζί πρέπει να πάρουμε την ζωή στα χέρια μας, να οργανώσουμε έναν ανυποχώρητο αγώνα διαρκείας ενάντια στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές που θυσιάζουν ανθρώπινες ζωές στο βωμό του κέρδους.

 

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

 

  • ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΤΩΝ ΠΛΗΜΜΥΡΟΠΑΘΩΝ
  • ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΩΡΑ
  • ΑΜΕΣΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΜΑΤ-ΔΙΑΣ-ΟΠΚΕ
  • ΚΑΤΩ Η ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ