Παρασκευή 15 Σεπτεμβρίου 2023

10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΦΥΣΣΑ - ΝΑ ΤΣΑΚΙΣΟΥΜΕ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΟΥΣ ΚΑΙ ΝΑΖΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΝΗΜΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΦΥΣΣΑ

Συμπληρώνονται φέτος δέκα χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από την εγκληματική φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Ο Π. Φύσσας είχε στοχοποιηθεί από την ηγεσία της ΧΑ λόγω της αντιφασιστικής μουσικής και δράσης του. Στις 18 Σεπτέμβρη 2013 τάγμα εφόδου της ΧΑ επιτέθηκε στον Π. Φύσσα στην Αμφιάλη. Οι χρυσαυγίτες δολοφόνοι τον περικύκλωσαν και τον ξυλοκόπησαν μέχρι να φτάσει ο εκτελεστής Ρουπακιάς και να τον μαχαιρώσει θανάσιμα. Τεράστιες είναι οι ευθύνες της ΕΛ.ΑΣ. για τη δολοφονία του Παύλου. Αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ που βρίσκονταν στο σημείο παρακολούθησαν την δολοφονική επίθεση των χρυσαυγιτών χωρίς να κάνουν τίποτα.

Έκτοτε ξεκίνησε μια κοινωνική έκρηξη και ένα κύμα αντιφασιστικών αγώνων με στόχο να καταδικαστεί η Χ.Α. αλλά και οι κυβερνήσεις που της επέτρεψαν να βγει στο προσκήνιο κάνοντας τα στραβά μάτια απέναντι σε κάθε εγκληματική της κίνηση. Στις 7/10/20 κορυφώθηκε αυτος ο αγώνας με τη συγκέντρωση 50.000 εργατών, φοιτητών και νέων έξω από το Εφετείο Αθηνών, όπου η ΧΑ καταδικάστηκε ως εγκληματική οργάνωση και αρκετά από τα ηγετικά στελέχη και μέλη της φυλακίστηκαν. Αυτή η καταδίκη ήταν μια ξεκάθαρη νίκη του κινήματος, αν και η ΝΔ προσπάθησε να τη παρουσιάσει σαν αποτέλεσμα της δικής της «δημοκρατικής» πολιτικής. Ταυτόχρονα δεν έχασε ευκαιρία να μιλήσει και για τον ακόμα πιο επικίνδυνο «κόκκινο φασισμό» σε μια προσπάθεια να ταυτίσει τους αγώνες και τους αγωνιστές με εγκληματικά φασιστικά αποβράσματα.

Η ΝΔ έχοντας για Υπουργό Επικρατείας τον Μάκη Βορίδη, πρώην γραμματέα της χουντικής ΕΠΕΝ, δε πείθει κανέναν πως «καταδικάζει τη βία από όπου και αν προέρχεται». Η μόνη «βία» που καταδικάζει είναι οι αγώνες των εργαζομένων και της νεολαίας που εξεγείρονται όταν οι δολοφονικές πολιτικές της κυβέρνησης τους καίνε, τους πνίγουν, τους παίρνουν τα σπίτια κλπ. Ο μνημονιακός φασισμός είναι αυτός που τρέφει τον χρυσαυγίτικο, ενώ όσο αποτρόπαια και αν ήταν τα τάγματα εφόδου της ΧΑ ωχριούν μπροστά στα βασανιστήρια στη ΓΑΔΑ, στους ξυλοδαρμούς και στη καταστολή που ασκούν οι κρατικοί μηχανισμοί καταστολής, τα νόμιμα δηλαδή τάγματα εφόδου.

Πρέπει να τους σταματήσουμε! Με τους αγώνες μας, εργατες και φοιτητές και μέσα από τις δομές αυτοοργανωσής μας να ορθώσουμε το ανάστημα μας απέναντι στην καταστροφή που σπέρνουν, ενάντια στον φασισμό και σε όσους τον γεννούν και τον θρέφουν. Να παλέψουμε για τη ζωή και τα δικαιώματα μας!

 

ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΨΩΜΙ - ΠΑΙΔΕΙΑ - ΥΓΕΙΑ - ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ - ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΩΝ ΠΡΟΣΤΙΜΩΝ

 

  • ΚΑΤΩ Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΤΟΝ ΥΠΟΘΑΛΠΤΟΥΝ
  • ΜΑΧΗΤΙΚΗ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΜΑΣ